Afbeelding
Astrid Waernes. (Foto: aangeleverd)

Seminar voor hoogsensitieve personen

PURMEREND – Astrid Waernes heeft sinds haar prille jeugd te maken met hoogsensitiviteit. Een hoogsensitieve persoonlijkheid (HSP) ervaart de omgeving veel intenser dan anderen door het krijgen van vijf keer zoveel prikkels van buitenaf. Voor hen is het zaak om alle prikkels min of meer te ontwaren en ze onafhankelijk van elkaar een plekje te geven.

De Purmerendse had aanvankelijk het idee om in juni een HSP Seminar te organiseren, echter het coronavirus gooide roet in het eten. In de tussentijd is er een nieuwe datum geprikt. Het wordt nu zondag 11 oktober in Dorpshuis Wijdewormer (Neck). "Sommige mensen denken weleens dat als ik over HSP praat het een religie is of iets spiritueels. Het tegendeel is waar want het gaat om de staat van je zijn en voor degenen die ermee te maken hebben is het de kunst om met de lasten leren om te gaan”, vertelt Astrid Waernes.

Ook coaches en docenten

Ze organiseert het seminar onder de titel 'De positieve kracht van hoog gevoeligheid' samen met Antoine van Staveren (oprichter van het EszenzZ Centre in Amsterdam en HSP Professional van 2019) en Janosh (kunstenaar, visionair en mindstyler). Het is bedoeld voor hoog sensitieve mensen en hun omgeving, maar ook voor coaches en docenten. Zij kunnen de benodigde punten scoren.

"Een HSP voelt zich anders dan anderen. Het gaat er daarom om dat degenen die hoogsensitief zijn het als een klacht ervaren en dat ze willen leren het om te zetten naar talenten en kwaliteiten die ze bezitten. Ik kan erover meepraten, omdat ik het zelf ben. En ik heb er een goede balans in kunnen vinden."

In verband met de maatregelen rondom corona kan een beperkt aantal geïnteresseerden aanwezig zijn. Voor meer informatie en het boeken van tickets kijk op www.hspseminar.nl Op Facebook te volgen via hspseminar.