Meedenken

Wij zijn dan wel klaar met corona, maar corona is nog lang niet met ons klaar. Besmettingen lopen op, de IC afdelingen zetten zich schrap en het spel ‘mondkapje op, mondkapje af’ is in volle gang. Vaak echter lijkt het erop of alles weer normaal is. De scholen zijn begonnen, de vakanties zitten erop, de markten worden weer goed bezocht en als het weer het toelaat zijn de terrassen prima bezet. Toch zijn er van die dingen die je doen beseffen dat het ‘oude normaal’ nog niet is teruggekeerd. Zo heeft het gemeentebestuur besloten dat de najaarskermis geen doorgang vindt. Althans niet op de Koemarkt. Jammer, voor alle kermisliefhebbers. Zij moesten het ook al doen zonder de veel grotere voorjaarskermis. Nog veel erger echter is het voor de kermisexploitanten. Zij zien het hele kermisseizoen in het water vallen en vrezen voor hun voortbestaan.

Het Purmerender gemeentebestuur herkent de nadelen. Geen kermis, geen vertier, geen omzet, teleurgestelde gezichten én voor hun toekomst vrezende exploitanten. De burgemeester en zijn companen broeden op een aanvaardbaar alternatief. En in dat ‘broedproces’ heeft men het oog laten vallen op Baanstee-Noord. Wat een idee! Het bouwrijpe, maar overigens braakliggende bedrijventerrein zou goed dienst kunnen doen als kermisterrein. Ver van de bewoonde wereld, ruimte genoeg om alle coronamaatregelen in acht te nemen. Nu maar hopen dat het idee werkelijk wordt. Iedereen blij. Kinderen en hun ouders die kunnen zwieren en zwaaien, pubers die vlinders in de buik krijgen bij een ritje in een achtbaan en kermisexploitanten die iets kunnen goed maken van het volkomen mislukte seizoen.

Deze vorm van pro-actief meedenken door het gemeentebestuur verdient lof en waardering. Iets verbieden is veel gemakkelijker dan alternatieven bedenken. Zou het gemeentebestuur ook al een idee hebben voor een coronabestendige sinterklaasintocht?