Finish van de one lap in Wolvega
Finish van de one lap in Wolvega Finish van de one lap in Wolvega. (Foto: Jannes Wolff)

Vier titels voor Lataesha Narain

REGIO - De 16 jarige sprintster Lataesha Narain uit Broek in Waterland reed tijdens de NK Inlineskaten bij de junioren B. Ze is zomerlid van ijs- en skeelerclub Purmerend, maar traint bij het RTC NoordWest. In de winter schaatst ze, als lid van STG Waterland, bij de baanselectie van Amsterdam.

In Wolvega en Heerenveen behaalde ze grote successen. Op vrijdag heeft ze de 200 meter tijdrit op haar naam geschreven. Op de 1000 meter werd ze vierde. Zaterdag won ze de nationale titel op de 500 meter. Met het RTC team won ze ook goud op de aflossing. Zondag deed ze het nog eens dunnetjes over door haar vierde titel op de one lap binnen te slepen.

Grote successen voor sprintkanon uit 'Broek'

Aankomend weekend is er op het circuit van Zandvoort nog een NK 100 meter en NK marathon. Lataesha gaat daar de strijd nog aan voor de nationale titel op de 100 meter. Lateasha Narain is een groot talent. 'Jong en aanstormend' werd ze vorig jaar tijdens de KPN NK Inlineskaten genoemd.

Ze regeerde destijds als 15-jarige door twee maal goud en eenmaal zilver te behalen. Ze staat bekend om haar explosieve start. Haar goede rijden viel ook bondscoach Frank Fiers op, die haar selecteerde voor het EK in Pamplona.

Finish van de one lap in Wolvega