1e Prijs Fuchsia Tallia
1e Prijs Fuchsia Tallia Debora Waitz

Bloemenzee in Hobrede tijdens Floralia 2020

REGIO - De Floralia Vereniging Hobrede heeft haar jaarlijkse Floorweekend, dat altijd aan het einde van de zomer plaatsvindt, moeten aanpassen aan de Covid-19 situatie.

Sinds de oprichting in 1936 heeft Het Floorweekend, naast het opkweken van plantenstekjes, bol gestaan van allerhande vrolijke nevenactiviteiten in- en rond het dorpshuis De Zwaan in Hobrede. Reeds in mei dit jaar werd er al rekening gehouden met de nieuwe situatie waarin we ons met zijn allen bevinden. Het Floralia bestuur had besloten om deze 84ste editie niet helemaal zonder fleurigheid voorbij te laten gaan. De leden kregen dit jaar de planten cadeau en er hoefde geen contributie betaald te worden.

De planten werden beoordeeld door een 'walking jury'. Al wandelend door Hobrede boog de jury, waar de vlag uithing en de planten tentoongesteld waren, zich over een overweldigend aantal mooie planten. Door de liefdevolle en intensieve zorg aan de planten werd het de jury niet makkelijk gemaakt.

Er waren diverse prijzen te winnen en de 1e prijs, voor het mooiste plantstel, is met een close finish aan Willem van Vuure uitgereikt.

1e prijs Salvia Mysic Spires Blue
Overhandiging 1e Prijs Planstel door Bestuurslid Martijn Balster aan Willem van Vuure
1e prijs kinderplant Verbena
2e prijs plantstel