Afbeelding
In het midden Dick Butter met links Manja van der Weit en rechts Marika Prins van Fight Cancer Purmerend-Beemster (Foto: aangeleverd)

Dick Butter loopt Walk to Fight Cancer

Vervolg voorpagina

"Je groeit meer naar elkaar toe, we doen meer samen. En je relativeert meer, je denkt toch sneller: ach waar maak ik me druk om. Ik denk dat dat goed is. Ik ben rustiger geworden en meer open.”

Dick merkt op dat tijdens en na de behandeling van kanker nazorg ingrijpend en belangrijk is. Immers, je merkt eigenlijk niets van bestraling, maar bent direct erna heel moe.

Doodsoorzaak nummer 1

Na zijn operatie beseft Dick op de afdeling waar hij ligt, dat er veel meer mensen met kanker zijn dan gedacht. “Kanker treft echt heel veel mensen, is doodsoorzaak nummer 1. Kanker raakt de kwaliteit van leven. Ik denk niet dat iemand die deze ziekte niet heeft gehad, dat goed kan begrijpen. Het ene moment heb je niets, je voelt je goed. Het andere moment blijk je zeer ernstig ziek. Zo snel kan dat gaan. Corona maakt dit nog onwezenlijker. Ik was plotsklaps niet enkel kankerpatiënt, maar ik viel gelijk in de kwetsbare doelgroep. Mijn leven stond compleet op zijn kop.’ Dick vertelt dat hij enkele maanden terug een zogenoemde HIPEC (Hypertherme lntra Peritoneale Chemotherapie) behandeling heeft gehad, een combinatie van chirurgie en chemotherapie. Het operatieteam opent de buik en laat er warme chemovloeistof inlopen om zo de overgebleven kankercellen te bestrijden. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling, door onderzoek ontdekt. Dick: ‘Tien jaar geleden zouden ze me misschien niet hebben kunnen helpen en nu wel. Daarom is onderzoek zo enorm belangrijk!”

Vechten

Dick Butter steunt van harte het doel van de Walk to Fight Cancer, veel geld inzamelen voor kankeronderzoek. Zijn eigen strijd tegen kanker heeft hem het belang ervan nog sterker doen ervaren: “En dat is ook waarom ik iedereen oproep om te doneren, want onderzoek is van cruciaal belang. Alleen op die manier kunnen we vechten tegen deze ziekte. Ik heb nu een heel goede kans om te overleven, dankzij onderzoek.”

Donaties hard nodig

Manja van der Weit: “Wij hopen dat veel Purmerenders en Beemsterlingen plaatsgenoten als Dick Butter steunen met een donatie. Het is ook mogelijk los van een wandelaar een bedrag over te maken voor kankeronderzoek.”

Info en gift

Ga naar de website fightcancer.nl. De landelijke stichting Fight Cancer heeft de ANBI status en dat betekent dat de gift aftrekbaar is voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Afbeelding