Jos en Trees kregen bloemen en een herinneringsspeldje.
Jos en Trees kregen bloemen en een herinneringsspeldje. (Foto: aangeleverd)

Samen een kwart eeuw bij RSWP

PURMEREND - Het is 12,5 jaar geleden dat Jos en Trees Mol een vrijwilligerscontract tekenden bij de RSWP. Reden voor de organisatie om het echtpaar eens flink in het zonnetje te zetten.

Jos is super handig en doet veel klussen bij de abonnees van RSWP in en om het huis. Ook nam hij in het verleden veel tuinen onderhanden. Trees begon als chauffeur op de boodschappenbus in de Beemster en was verantwoordelijk voor de roosters van de vrijwilligers en aanmeldingen van abonnees.

Toen het niet meer verantwoord vond om nog met de bus te rijden, bleef Trees meegaan als begeleidster. Ook hield zij nog de planning bij en de indeling van de begeleiders. Wekelijks ging ze met een groepje abonnees naar Purmerend om samen boodschappen te doen en een kopje koffie te drinken. De boodschappenbus rijdt niet meer.

Jos en Trees runnen alweer een aantal jaren het Repaircafe in de Beemster. Samen met de andere vrijwilligers gaan ze naar Middelwijck of het buurthuis van Zuidoostbeemster. Daar is Trees een fantastische gastvrouw en repareert Jos allerlei apparaten.

12,5 jaar na de ondertekening van het contract was het tijd voor een bos bloemen en een herinneringsspeldje als blijk van waardering voor hun geweldige inzet. RSWP hoopt nog een tijd te mogen genieten van de inzet van beiden.