Het aanpassen van de transfertunnel staat ook op het lijstje.
Het aanpassen van de transfertunnel staat ook op het lijstje. (Foto: Aangeleverd)

ZZM ontvangt flinke subsidie

ENKHUIZEN - Onlangs kreeg het Zuiderzeemuseum een financiƫle bijdrage van vijf ton van de provincie Noord-Holland toegekend. De subsidie komt onder meer ten goede aan het vervangen van de huidige aanmeerplaatsen voor de veerdienst van en naar het Zuiderzeemuseum.

Het museum heeft vier veerboten in zijn bezit. Tijdens het laagseizoen worden er twee boten ingezet en tijdens het hoogseizoen drie. Bij grote groepen wordt gebruikgemaakt van de vierde boot. De veerboten varen aankomend seizoen conform reguliere dienstregeling.

Museumdirecteur Stephan Warnik is enorm blij met de subsidie van de provincie: "We zijn de provincie Noord-Holland zeer erkentelijk, dat zij het Zuiderzeemuseum opnieuw een forse subsidie toekent. Met deze bijdrage kunnen we grote verbeteringen aanbrengen aan het entreepaviljoen en onze aanlegsteigers. Zo wordt de ontvangst van onze bezoekers nog aantrekkelijker."
De subsidie is bedoeld om recreatief vervoer van personen over water te stimuleren en wordt besteed aan het vervangen van de huidige aanmeerplaatsen voor de veerdienst, het aanpassen van de transfertunnel en de vernieuwing, verbetering en verduurzaming van het entreepaviljoen, zowel binnen als buiten.

"Ook worden de bezoekersvoorzieningen in het entreepaviljoen verbeterd: er komt een nieuwe balie voor de ticketverkoop, digitale informatievoorziening voor de bezoekers en de wachtplaatsen voor de bezoekers en de toegankelijkheid voor mindervaliden (meer parkeerplaatsen voor mindervaliden) worden verbeterd. Daarnaast wordt de isolatiewaarde van het gebouw verbeterd (duurzamere dakbedekking en led-verlichting). De transfertunnel heeft groot onderhoud nodig, gezien de leeftijd van de tunnel."

Aanmeerplaats bij entreepaviljoen van en naar het Zuiderzeemuseum