Afbeelding
Marjan Muijs (rechts) overhandigt de cheque aan Annemiek.(Foto: annedonkart)

Mooie opsteker voor Bag of love

PURMEREND - Annemiek Donkersloot kreeg een mooie verrassing maandagochtend. Te midden van de topdrukte rondom haar initiatief Bag of love stapte Marjan Muijs, relatiebeheerder bij de Rabobank, haar winkel Ladies Fortune binnen met een cheque van maar liefst 250 euro. Zij had, mede vanuit haar eigen ervaringen als tassenschenker, Bag of love uitgekozen voor sponsoring met haar persoonlijke ambassadeursbudget bij de bank.

“Dit is echt fantastisch”, zegt een blije Annemiek. “Dit geld gaat in ons potje voor de filialisering van Bag of love. Dat stond dit jaar op het programma maar is door alle toestanden niet gelukt, al hebben we wel een start kunnen maken in Nijmegen. Maar volgend jaar gaan we wel die stappen zetten, en daarvoor is het ook belangrijk om te professionaliseren. Er moet sowieso een starterskit komen, maar daarnaast valt er nog veel te regelen. Voor de Anbi-status bijvoorbeeld moet een notaris worden betaald. We willen ook graag het papierwerk, zoals het aanschrijven van fondsen, door professionals laten doen. Ook de website en sociale media willen we naar een professioneler niveau brengen. Dus dit bedrag komt als geroepen!”

Filialiseren heeft zeker potentie want dit vijfde jaar van Bag of love is wel duidelijk dat de stichting en het doel een enorme goodwill hebben gekweekt. Rond de 180, goed gevulde, tassen zullen voor kerst weer worden afgeleverd bij het Leger des Heils waarna ze hun weg vinden naar vrouwen die met hun kinderen verblijven in een opvanghuis. Annemiek: “We hebben een mooie achterban weten op te bouwen in de afgelopen vijf jaar. Veel vrouwen die het leuk vinden om mee te doen, en ook mee blijven doen. Na onze mail aan deelneemsters die in de vorige actie mee deden en aan mijn eigen netwerk kwamen al direct de eerste honderd aanmeldingen binnen. Marjon Wagter, ook bestuurslid en logistieke duizendpoot achter het inzamelen, was hier helemaal blij mee natuurlijk. En het is ook ongelooflijk hoe goed de tassen dit jaar zijn gevuld. Er zijn ook veel losse producten ingeleverd zoals speelgoed, die we weer gebruiken om de minder gevulde tassen bij te vullen zodat elke ontvangster veel heeft uit te pakken.”


De meeste tassen zijn inmiddels ingepakt, nieuwe tassen of producten kunnen nog tot 15 december worden ingeleverd bij Annemiek.


Meer informatie op www.bag-of-love.nl

Afbeelding