Afbeelding
(Foto: Han Giskes)

Steun in de rug voor Onder de Linden

Vervolg voorpagina

Daar was in coronatijd al enige tijd discussie gaande over de mogelijkheden die er lagen om hun grondslag - wat kunnen wij betekenen voor maatschappelijke instellingen - recht te doen. "We besloten naar de langere termijn te kijken”, meldt voorzitter Wouter van Waardt op het podium. "Er zijn veel organisaties en instellingen die nog hulp nodig hebben, nu en straks. We besloten een fonds op te richten om hulp te bieden aan organisaties die als gevolg van de coronacrisis dreigen om te vallen. En dan juist aan die organisaties die bijdragen aan alles wat het leven leuk maakt, wat mensen gelukkig maakt; cultuur, theater, muziek. Dat soort sectoren besloten wij te ondersteunen. Niet alleen voor de podia zelf maar ook voor de artiesten die daar gebruik van maken.”


Onder de Linden is daar een goed voorbeeld van. “Juist dit soort kleine podia willen we in leven houden en een hart onder de riem steken. Wat ook ten goede komt aan de artiesten. Wij schenken deze 2000 euro dan ook in het kader van een volledig programma voor het seizoen 2021-2022.”


Cultureel Centrum Onder de Linden draait volledig op vrijwilligers die het centrum boven water houden met behulp van sponsoren, vrienden en ambassadeurs. “Dat is niet altijd makkelijk, dus we zijn enorm blij met dit bedrag”, zegt Jaap Dik. “Het biedt zeker lucht voor volgend jaar.” En om de gasten deelgenoot te maken van de mooie momenten die er in het cultureel centrum worden beleefd, zat na de uitreiking van de cheque, eveneens ter ondersteuning van het centrum, het trio Marcel Kapteijn & the Raindogs op het podium om het kleine publiek mee te nemen in een intiem optreden.

Zondagmiddag Live!

En wie daar graag bij zou zijn geweest: op 17 januari staan ze er weer, in Zondagmiddag Live! Er zijn nog kaartjes…. !