Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Steun lokale horeca nog meer nodig

Sinds de persconferentie van maandagavond hebben we in ieder geval over één ding zekerheid ten aanzien van de viering van Kerstmis. Die zullen we thuis door moeten brengen. Aan het sprankje hoop van restauranteigenaren, om wellicht toch in gepaste vorm open te kunnen, maakte Premier Mark Rutte abrupt een einde. De horeca is en blijft potdicht!

Dat betekent dat we het thuis extra gezellig moeten maken en moeten genieten van de feestelijk gedekte tafels met lekker eten, die velen onder ons de afgelopen jaren in restaurants genoten. Niet geheel toevallig opende premier Mark Rutte dinsdagavond de zoveelste persconferentie met een charme-offensief richting de horeca. Zijn boodschap was even helder als logisch, namelijk “Beste mensen, haal uw kerstdiner af of laat het bezorgen door uw favoriete lokale restaurant”.

Uit eten met kerst maar dan thuis! Het is de veelzeggende boodschap. Steeds meer restaurants zijn zich de afgelopen maanden - gedwongen door de Coronamaatregelen - meer gaan toeleggen op het verzorgen van (luxe) kerst-, borrel- en dinerboxen. Met door hen feestelijk voorbereide en uiterst handige ‘bouwpakketten’ draai je in eigen keuken zelf een hoogwaardig menu met meerdere gangen in elkaar of zorg je voor een paar gezellige borreluurtjes.

Steun de (lokale) horeca is meer dan ooit actueel. Corona raakt ons allemaal hard, maar de horeca is wel een van de grootste verliezers van deze crisis. Daarom het advies om uw kerstborrel, kerstdiner, kerstbox enzovoorts te bestellen bij uw lokale restaurant. Ze verdienen uw steun. Tenslotte is het een zaak van ons allemaal om ervoor te zorgen dat de horeca deze periode doorkomt. Zodat iedereen na Corona de deuren weer wijd open kan zetten.

Alle horeca-uitbaters wensen u een buitengewoon gezellig en smakelijk Kerstmis 2020 en een evenzo gezellige jaarwisseling.

Voorbeeld van een borrelbox.