Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Kerstvakantie in de Bieb Beemster

Tijdens de kerstvakantie zijn er twee leuke activiteiten voor kinderen in de bibliotheek Beemster. Op maandag 21 december is er voor kinderen vanaf 8 jaar een minecraft- event en op maandag 28 december een minicollege over spionage.

Minecraft is een computerspel dat bij kinderen heel populair is. Met (digitale) blokken bouw je van allerlei dingen. Kinderen komen terecht in een wereld waar je van alles kunt ontdekken en bouwen. Tijdens de kerstvakantie kunnen creatieve kinderen vanaf 8 jaar meedoen met een Minecraft-event in de Bibliotheek. Onder begeleiding van Toine, Frank en Tim van het Twaanlab bouwen zij aan een prachtige kerststad. Maandag 21 december van 10.00 – 13.00 uur.


Tijdens de 2e wereldoorlog verzamelden verschillende spionagegroepen gegevens over het Duitse leger. Zij maakten rapporten die werden omgezet in geheime codes die naar Engeland werden geseind. Sanne Cooke van het Verzetsmuseum in Amsterdam leert kinderen (7 tot 10 jaar) in deze workshop o.a. hoe je een spionage dossier en versleutelde berichten kan maken.

Maandag 28 december van 14.00 - 16.00 uur.

Aanmelden

Deelnemen is gratis maar kan alleen na aanmelding vooraf via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop