Afbeelding
Schilderij van Annemiek Donkersloot (Foto: aangeleverd)

Purmerendse Annemiek exposeert in Hoorn

REGIO - Drie kunstenaars tonen op 18, 19 en 20 september in een kleurrijke tentoonstelling in een pop-up gallery in Hoorn hun creatieve werk. Onder hen de Purmerendse Annemiek Donkersloot.

"Mijn creatieve reis begon na de dood van mijn moeder zo’n 8 jaar geleden. Zij was kunstschilder en had ook mijn jongste getalenteerde dochter altijd onderwezen in het schildersvak. Ze liet ons pigmenten en materiaal na. Ik werd nieuwsgierig en begon met Mixed Media om ook zo haar plotselinge dood te verwerken. Daarna ging ik online lessen volgen waaronder vanuit Amerika de jaarcursus Let’s Face It vanaf 2017. Hier raakte ik helemaal gefascineerd door gezichten met name vrouwgezichten, ik kreeg een eigen handschrift waarin vooral de kleuren veel bepaalden. Later, toen ik al aardig wat portretten had gemaakt, besloot ik vanuit mijn damesmodezaak, een aantal paintings te gebruiken om z.g. artscarfs te maken. Deze onder de naam Annedonk.Amsterdam in Portugal geproduceerde voile achtige kunstsjawls kunnen zowel als modeaccessoire en tevens als wanddecoratie worden toegepast. Ik hoop in de expositie mijn variaties in uittingen en veelzijdige liefde voor schilderen en creativiteit te laten zien."

De andere exposanten zijn Marion Winter en Jennifer Schot. Marion volgde in de jaren '70 bij Fluxus in Zaandam cursussen in pottenbakken en etsen. In tekenen en schilderen heeft ze alle technieken wel geprobeerd maar haar voorkeur gaat uit naar olieverf. Ze heeft veel portretten en pentekeningen van bloemen en planten gemaakt, maar schildert nu graag landschappen en is gefascineerd door huizen en dorpjes in Nederland of het buitenland. Jennifer pakte na een jeugd vol tekenen en schilderen na een schilderscursus in Portugal een paar jaar geleden het tekenen en schilderen weer op. Ze probeert van alles uit en heeft een losse,vrije stijl.

Locatie: De Grote Oost 71, Hoorn. De opening van de tentoonstelling is vrijdag 18 september vanaf 16.30 uur tot 19.30 uur. Er is toegang voor 10 personen in de gallery dus misschien is het even wachten. Zaterdag 19 en zondag 20 september is de gallery geopend vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur. Zondag 20 september gratis parkeren in “ het Jeudje” Vollerswaal 61, Hoorn.

Afbeelding
Afbeelding