Afbeelding
Fort Sessies van Onder de Linden. (Foto: aangeleverd)

Onder de Linden trapt groots af met Big Band

REGIO - In maart moest Onder de Linden, net zoals alle theaters in Nederland, de deuren sluiten. Ze dachten 'voor een maandje en dan gaan we weer open'. Niets was minder waar, een half jaar lang bleef de deur dicht en was er geen optreden in dit theatertje in Middenbeemster. Maar nu gaat Onder de Linden weer van start en trapt zelfs groot af met een bigband in Fort Spijkerboor op 20 september.

Jonge kinderen hoeven geen afstand te houden dus gaan de kindervoorstellingen gewoon door, weliswaar zonder ouders of grootouders want die mogen er niet in. Bij de koffieconcerten past een beperkter aantal toeschouwers dan men gewend is, maar het past wel en de samenwerking met Conservatorium Amsterdam zorgt voor geweldige klassieke muzikanten. Er wordt hard gewerkt om ook de cabaretvoorstellingen weer te laten doorgaan: in 2 sessies op een avond, houdt de website in de gaten.

Vooraf reserveren

Voor alle voorstellingen geldt dat er alleen vooraf via de website gereserveerd kan worden, dit vanwege de registratie van persoonsgegevens. Uiteraard zijn alle programma’s onder voorbehoud van de dan geldende Corona situatie. Immers als we naar het theater gaan dan willen we daar met een gerust gevoel zitten.

Daverend concert

In dat geval past een bigband met publiek niet in Onder de Linden, en toch willen ze het seizoen groots beginnen. Daarom zochten ze een passende buitenlocatie. Met medewerking van Visit Beemster, 4TRESS en Natuurmonumenten werd die gevonden bij ‘Fort bij Spijkerboor’. Hier gaat Onder de Linden op zondagmiddag 20 september van start met een daverend concert. De fantastische bigband Jazz Warriors uit Amsterdam laat de grond onder het fort trillen.

Jazz Warriors

De Jazz Warriors Big Band bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, onder leiding van dirigent Werner Janssen. Ze spelen veel en graag. Voornamelijk jazz uit de jaren ’30 tot ’60: van Swing tot Sinatra, maar ook Latin en Soul. Met maar liefst twee zangers: Angeline Portier, zij is eerder te horen geweest in Onder de Linden, en Jan Willem Sluyters.

Voorprogramma

In het voorprogramma staan een aantal jeugdige muzikanten van het Jongerenpodium Onder de Linden, jongeren die aan het begin van hun carrière staan en u zullen verrassen met hun jeugdig enthousiasme. En dat alles onder het genot van een hapje (wat u vooraf kunt bestellen) en drankje (dat aan tafel wordt geserveerd), wat wil je nog meer. Ook hier geldt: vooraf uw kaartje kopen maakt het voor u en Onder de Linden makkelijk om aan alle regeltjes te voldoen. www.onderdelindenbeemster.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding