Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Extra bevrijdings wandeltocht 12 september

PURMEREND - In samenwerking met het Gilde wordt er op zaterdag 12 september, door het succes van de eerste wandeling, in het kader van 75 jaar Vrijheid een extra wandeling langs de markante oorlogspunten van Purmerend georganiseerd.

Bezocht wordt het monument op de Kaasmarkt. Via het Venediën lopen we langs het huis van Johannes Kolijn, hij werd zonder pardon in de zomer van 1944 in zijn deuropening doodgeschoten omdat hij anti-Duits zou zijn geweest Ook lopen we langs de plekken waar de gaarkeukens gevestigd waren en er is aandacht voor de verandering van namen als Julianastraat en Wilhelminalaan, die een tijdlang als Stationsstraat en Verlengde Stationsstraat door het leven gingen. Verder aandacht voor de Stolpersteine voor de Rusthoeve van mevr. Jeanette Heihmans en nog veel meer verhalen over wat er allemaal heeft afgespeeld, dus mis het niet! De tocht duurt ca. 1½ uur. Deelname kost € 4,00. Start om 13.30 uur bij de VVV-museumwinkel, Peperstraat 35.

Opgeven

Opgeven voor deze tocht uiterlijk vrijdag 11 sept. voor 15.00 uur bij de winkel. Telefoon 0299 207022, of per mail via wandelingen@purmerendsmuseum.nl. In verband de RIVM-regels zes personen per gids, met een maximum van 12 pers. Gidsen van dienst: Henk Meines en Dick Blokker.