Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Lekker samen werken in de natuur

REGIO - De werkgroep Kwadijkse Vlot beheert al bijna 40 jaar tal van kleine natuurgebieden in de regio Zeevang en Waterland. In 1982 begonnen ze met het beheer van het SBB reservaat Het Vlot. Sindsdien zijn daar tal van andere natuurgebieden bijgekomen. Terreinen waar zich door een regelmatig en deskundig beheer hoge natuurwaarden hebben ontwikkeld. Daarvoor heb je wel mensen nodig, die het fijn vinden om met een groep gelijkgestemden een dag in die natuur te werken. Op 12 september begint het nieuwe werkseizoen, dat loopt tot eind maart. Wie mee wil helpen is van harte welkom.

Op zaterdag 12 september werkt de groep in een aantal rietlandjes, eigendom van het Staatsbosbeheer, langs de Wijzend gelegen tussen Oosthuizen en Middelie tegenover de voormalige NAM gaslocatie. De aanvang is 9.30, laarzen en eventueel een lunchpakket zijn nuttige accessoires. De werkgroep zorgt voor drinken en het gereedschap. Eventueel eigen handschoenen meenemen in verband met corona.


Er wordt gewerkt in de open lucht op diverse eilandjes, waarbij de onderlinge afstand groot genoeg is.


Riet maaien

Op deze eilandjes staan bijzondere planten en leven bijzondere dieren, waaronder een vlindersoort. In het beheer wordt daar allemaal rekening mee gehouden. Streven is om de verruiging met bramen een halt toe te roepen, waardoor er meer rietorchissen kunnen groeien. Door het riet nu te maaien wordt dit namelijk uitgeput en krijgen meer planten een kans hier te groeien. Het gemaaide riet wordt op de randen van de perceeltjes gelegd en het terrein wordt aangeharkt. Als u geïnteresseerd bent en graag buiten in de natuur werkt een goede kans en iets over de natuur te leren en fysiek bezig te zijn.

Meer informatie

Voor informatie of vragen kunt u contact opnemen met Ben Brugge tel. 06.22056916.