Afbeelding
De Purmerendse horeca omarmd en koestert het stadsbier. (Foto: Han Giskes)

Lokale en regionale samenwerking leidt tot stadsbier Purra 2020

PURMEREND - Purmerend heeft haar eigen stadsbier. Purra 2020 is de naam van het brouwsel dat zich kenmerkt door zijn doordrinkbaarheid en de soepel zachte afdronk. Purra 2020 is ontsproten uit een unieke samenwerking tussen de lokale brouwerijen Anna Cornelia, SNAB en Berging.

door John Bontje

Terras- en cafébezoekers maakten afgelopen weekend voor het eerst kennis met Purra 2020. Eén ding staat vast: de liefhebber heeft er weer een voortreffelijk blond biertje bij, want Purra smaakt naar meer! Intussen heeft het overgrote deel van de horeca in de stad Purra omarmd en schenkt het uit fles en/of uit de tap. Namens de horeca reageert Judith de Wolf: "Er is niks mooier dan een stadsbier te kunnen tappen."

Straattaal

Namens de samenwerkende brouwerijen waren Rob, Marcel (SNAB Brouwers), Kaj, Rob en Sjors (Berging Brouwerij) en Max (Anna Cornelia) aanwezig tijdens de officiële aftrap van 'hun' brouwsel op de Koemarkt. Ook Purmerender Roel ter Voort, eigenaar van reclame- en conceptenbureau Voorts, heeft een aanzienlijk aandeel in de uitstraling van Pura 2020 waarvan de naam linea rectra uit de straattaal afkomstig is. Ter Voort maakte de schets voor het beeldmerk op het flesje, de viltjes en andere uitingen. Tevens is de hulp ingeroepen van graffityspuiter Briesus. Deze Purmerendse kunstenaar liet zijn kunsten los op het doek. Een Purmerends onderonsje in optima forma.

Negen maanden geleden werd aan de bar het idee geopperd om een Purmerends stadsbier te ontwikkelen. "Rob en ik stonden aan de bar zomaar te praten over van alles en kwamen we ineens op dat idee. Wij, als Purmerendse brouwerijen, zien elkaar regelmatig op festiviteiten. Van het een kwam het ander en binnen no time zaten we met met de drie brouwerijen op één lijn. Dus zijn we verder aan de slag gegaan. op 29 februari van dit jaar hadden we de eer-

Zie verder pagina 13