Afbeelding
(Het echtpaar met burgemeester Bijl. De tekening op straat is gemaakt door de kleinkinderen. (Foto: Han Giskes))

Jan en Lies werkten naast elkaar en trouwden

PURMEREND - Jan en Lies Verloop-Peters zijn 60 jaar getrouwd. Burgemeester Don Bijl bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar. Felicitaties op afstand van burgemeester.

Jan (83) is geboren in Amsterdam en Lies (82) in Abcoude. Jan werkte in de fabriek naast de fabriek waar Lies werkte toen zij elkaar leerden kennen. 4,5 jaar later trouwde het stel en ging eerst inwonen in Amsterdam-Zuid. Later kregen ze een eigen woning in de hoofdstad.

Jan en Lies kregen een zoon en een dochter en werden later grootouders van 4 kleinkinderen. Inmiddels wonen zij alweer 48 jaar in Purmerend en dat bevalt hen prima.

Werk en hobbies

In zijn werkzame leven was Jan actief als bankwerker/lasser bij verschillende bedrijven. Toen hij naar Purmerend verhuisde, is hij in een leidinggevende functie bij het Hoogheemraadschap gaan werken. Lies ging na het trouwen voor het huishouden en het gezin zorgen. Jan gaat twee keer in de week biljarten. Lies houdt van puzzelen en rummikub.

Uit eten

Vroeger ging het tweetal geregeld kamperen in Nederland. Later genoten ze van de vaartochten met hun eigen boot. Om het jubileum te vieren, gaan zij uit eten met de kinderen en kleinkinderen.