Afbeelding
(Foto: archief)

Gemeentelijke begraafplaats

ENKHUIZEN - Mensen hebben recht op een begrafenis die bij hen past. De medewerkers van de gemeentelijke begraafplaats proberen hier zoveel mogelijk aan tegemoet te komen.

De gemeentelijke begraafplaats op het Emmaplein is ontstaan in 1829. In het midden op de begraafplaats is een stiltecentrum gevestigd. Familie en nabestaanden kunnen hier een boek inzien waar alle begravingen en bijzettingen in staan en een overdenking ter nagedachtenis op te schrijven. Jaarlijks vindt begin november de Allerzielenviering plaats. Bezoekers krijgen een graflichtje, waarmee ze zelf bij het graf van de overledene kunnen gedenken, ieder op een eigen wijze. Informeer bij de gemeente voor de laatste informatie over de Allerzielenviering ivm de coronamaatregelen.

Kinderhofje

Het Kinderhofje is een plek voor ouders en familie om het overlijden van een kindje op een waardige manier te kunnen herdenken. Er kan een glazen vlindertje, met of zonder tekst, op het aanwezige monument worden geplaatst. Ook is het mogelijk een kindje te begraven of rond het monument de as uit te strooien. Gemeentelijke begraafplaats Enkhuizen, Emmaplein 1.



Info via stadhuis@enkhuizen.nl.


begraafplaats.enkhuizen@sed-wf.nl of www.enkhuizen.nl/begraven-en-grafuitgifte







De gemeentelijke begraafplaats op het Emmaplein is ontstaan in 1829. Naast cultuur- en oorlogsgraven is midden op de begraafplaats een stiltecentrum gevestigd. Familie en nabestaanden kunnen hier een boek inzien waar alle begravingen en bijzettingen in staan en een overdenking ter nagedachtenis op te schrijven. Jaarlijks vindt begin november de Allerzielenviering plaats. De begraafplaats wordt 's avonds opengesteld voor bezoekers en is sfeervol verlicht en ingericht en er wordt stemmige muziek gespeeld. Bezoekers krijgen een graflichtje, waarmee ze zelf bij het graf van de overledene kunnen gedenken, ieder op een eigen wijze. Iedereen is van harte welkom.

Kinderhofje

Het Kinderhofje is een plek voor ouders en familie om het overlijden van een kindje op een waardige manier te kunnen herdenken. Er kan een glazen vlindertje, met of zonder tekst, op het aanwezige monument worden geplaatst. Ook is het mogelijk een kindje te begraven of rond het monument de as uit te strooien.

Gemeentelijke begraafplaats Enkhuizen, Emmaplein 1, 1601 PD Enkhuizen.
Tel.: (0228) 360 170
E-mail: begraafplaats.enkhuizen@sed-wf.nl. of www.enkhuizen.nl/begraven-en-grafuitgifte..

het mogelijk een kindje te begraven of rond het monument de as uit te strooien.

Gemeentelijke begraafplaats Enkhuizen, Emmaplein 1, 1601 PD Enkhuizen.
Tel.: (0228) 360 170
E-mail: begraafplaats.enkhuizen@sed-wf.nl. of www.enkhuizen.nl/begraven-en-grafuitgifte..

Afbeelding