Geliefde juf Petra neemt afscheid.
Geliefde juf Petra neemt afscheid. (Foto: aangeleverd)

Juf Petra neemt afscheid van Peuterspeelgroep Berend Botje Pierewiet

ENKHUIZEN - Al vanaf dat ze achttien jaar was, zat ze in het vak waar ze onlangs afscheid van nam. Juf Petra is jarenlang het vertrouwde gezicht geweest op Peuterspeelgroep Berend Botje Pierewiet. Collega’s hebben haar verrast met een coronaproof high tea.

Juf Petra maakte er steeds iets speciaals van

Wie kent Petra niet? Heel veel kinderen hebben bij haar op de peuterspeelgroep gezeten. Veel van hen zijn nu zelf ouder en brengen hun peuter ook naar de Pierewiet.

Het leuke is dat Petra ze bijna allemaal kent!

Petra speelde graag spelletjes op de groep met de kinderen en zong graag liedjes. Ze ging altijd helemaal op in de feestdagen samen met de kinderen. Ze maakte er steeds weer iets speciaals van voor de kinderen en zelf genoot ze ook enorm. Een luisterend oor en altijd begripvol: ze leefde echt mee met de gezinnen van de peuters.

Bloed stroomt

Ook als collega werd ze enorm gewaardeerd, vertelt Mia Koopen van Berend Botje. "De fancy fairs op de Pierewiet waren altijd succesvol, onder andere door de inzet van Petra. Nu nam ze dan toch afscheid en werd ze door haar collega's verrast met een coronaproof high tea. Het bloed stroomt echter waar het niet gaan kan… "Want ze heeft al beloofd dat wanneer het weer veilig genoeg is, ze graag langs komt als voorleesjuf! Bij Berend Botje hoeven ze haar dus toch niet helemaal te missen. Bedankt Petra voor je enthousiasme en inzet. Berend Botje wenst haar het allerbeste toe!"

Juf Petra blijft als voorleesjuf!