Voedselbank is blij met check. Steeds meer mensen doen een beroep op de Voedselbank.
Voedselbank is blij met check. Steeds meer mensen doen een beroep op de Voedselbank.

Ondanks scholensluiting inzamelactie RSG Enkhuizen groot succes

ENKHUIZEN - Het is de leerlingen van RSG Enkhuizen gelukt vele kerstdozen te vullen voor de voedselbank West-Friesland. Normaal gesproken organiseert de school altijd op de vrijdag voor de kerstvakantie een grote GoedeDoelenDag. Vanwege corona kon deze dag dit jaar niet plaatsvinden en werd er een alternatieve actie op touw gezet.

"Wat een fantastische en enthousiaste leerlingen hebben wij toch op school,” zegt Sander Bischoff, docent economie en één van de organisatoren. “Ondanks tegenslagen door ziekte en quarantaine bij leerlingen en personeel bleven de producten maar binnenkomen. Ook een vroegtijdige sluiting van de school kon deze stroom niet tegenhouden.”

De voedselbank is op dit moment erg in de belangstelling, mede door bedrijven die tijdens deze coronacrisis het hoofd niet meer boven water kunnen houden. ZZP'ers en horecagerelateerde bedrijven hebben het erg moeilijk, vertelt Bischoff. "De voedselbank ziet op dit moment een toename van aanvragen; ongeveer 20 procent meer dan normaal." De opbrengst van de inzameling op de RSG Enkhuizen is dan ook van harte welkom. "Op dit moment zijn er 133 klanten ingeschreven die wekelijks een voedselpakket krijgen uitgereikt. Doordat de RSG vanwege het coronavirus haar deuren een week vóór de vakantie heeft moeten sluiten, waren we bang dat het streefaantal van 133 kerstdozen niet bereikt zou worden. Maar de producten bleven gewoon binnenkomen en het zijn er 138 geworden!" Ook doneerden leerlingen, personeel, ouders en grootouders geld. Uiteindelijk kon er ook een cheque uitgereikt worden van 2.000 euro.

Volle pakketten en meer

"Het gaf ons een goed gevoel om te zien hoe deze actie een warm hart toegedragen kreeg. Naast de 138 kerstdozen en een cheque met een prachtig eindbedrag worden er ook hyacinten, bloembollen en tulpen uitgereikt aan de voedselbank. We hopen met deze actie een lichtpuntje te zijn voor de gezinnen die dat in deze moeilijke tijd zo goed kunnen gebruiken,” aldus roostermaker Ester de Vries.

Alle leerlingen werd gevraagd producten aan hun mentor te geven om hier vervolgens kerstpakketten van te maken.
Enthousiasme leerlingen RSG kent geen grenzen.
Afbeelding