Getuige(n) gezocht van remincident in bus

PURMEREND - Astrea Bornet uit Purmerend wendde zich tot de redactie met een oproep voor getuigen van een voorval op 10 oktober 2019 om 17.09 uur in het openbaar vervoer. Ze werd in de bus gelanceerd doordat de buschauffeur volgens zijn zeggen een noodstop moest maken.

De Purmerendse zat op de stoel bij de invalidenplaats; daardoor had ze geen grip om zichzelf tegen te houden. "Ik heb letsel opgelopen aan mijn pink, hand, nek en mijn linker rug."

Astrea is op zoek naar naar twee heren die voor haar afzonderlijk naar de buschauffeur zijn gelopen. "De eerste meneer vroeg hoe het met mij ging en toen ik antwoordde dat het niet zo goed ging is hij meteen naar de buschauffeur gegaan. Hierop reageerde de chauffeur met te zeggen waarom hij remde en of hij de ambulance moest bellen. Ik wisselde daarna van plaats en ging achteruit zitten bij de heren waarvan de eerste op de andere bank zat met gangpad ertussen en de andere meneer die ik zoek een stoeltje opzij zat dus in de hoek waar ik achteruit ging zitten. Ook deze meneer is opgestaan en is vervolgens naar de chauffeur gegaan om te zorgen dat deze melding maakte."

En: "Helaas heb ik zijn naam niet. Hij stapte ook in Ilpendam uit en heeft op mijn gewacht. Dat moest wel want er stond een hele file met bussen in Ilpendam. Deze meneer, die zelf buschauffeur is geweest, ging met de 307 verder. Was een wat oudere en heel vitale man. De ander was groot en volgens mij licht getint maar dat weet ik niet zeker meer. Normaal had ik ook met de bus 307 kunnen gaan maar ik had zo'n pijn dat ik met de 304 verder ben gegaan."

Reacties graag naar het e-mailadres astrea.bornet@gmail.com