Afbeelding
Keyper Duo. (Foto: aangeleverd)

Koffieconcert in Onder de Linden

BEEMSTER - Het Keyper Duo geeft op zondag 1 november een koffieconcert, echter zonder koffie, in Onder de Linden.

Het Keyper Duo werd opgericht in de zomer van 2019, toen de Nederlandse celliste Charlotte Gulikers en de Mexicaanse contrabassist Lino Mendoza elkaar ontmoetten tijdens een orkestproject van het internationale Theresia-orkest.

Charlotte Gulikers begon op achtjarige leeftijd met cellospelen. In 2009 werd ze aangenomen op de afdeling voor jong talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Charlotte speelt op een cello van Cornelis Weel uit 1853. Ezequiel Lino Mendoza Maldonado, geboren in Mexico-Stad, begon op 16-jarige leeftijd contrabas te studeren aan de Nationale Muziekschool van de Autonome Nationale Universiteit van Mexico Lino speelt op een anonieme Tiroolse bas gebouwd in de tweede helft van de XIXe eeuw. Tijdens dit koffieconcert worden werken van G. Rossini, L. Boccherini, J. B. Barrière en D. Dragonetti ten gehore gebracht.


Aanvang 11.00 uur. Entree € 9,00. Tijdens dit concert zal er, overeenkomstig de voorschriften, geen koffie worden geschonken. In verband met de coronamatregelen zijn er slechts 20 kaarten beschikbaar, vooraf te bestellen via www.onderdelindenbeemster.nl.



Ze begonnen samen te spelen en ontdekten hun gemeenschappelijke interesse in het historische duorepertoire voor cello en contrabas. Na het voorbereiden van concertprogramma's bestaande uit verschillende stijlen, volgden concerten in Zwitserland, Nederland, Italië en Mexico.