Sinterklaas rekent erop dat heel veel kinderen de kleurplaat zo mooi mogelijk inkleuren en inleveren.
Sinterklaas rekent erop dat heel veel kinderen de kleurplaat zo mooi mogelijk inkleuren en inleveren. (Archieffoto: Han Giskes)

Kleurplaat Sint met prachtige prijzen

PURMEREND - In deze editie van het Purmerends Nieuwsblad staat een paginagrote kleurplaat in het kader van de komst van Sinterklaas, op zondag 15 november. Wij berichtten hier vorige week al uitgebreid over. Het zal dit jaar vanwege de maatregelen rondom Corona allemaal anders zijn. De Sint komt niet met zijn paard en niet met de boot. Een oude cabriobus is dit keer zijn vervoermiddel. Daarmee rijdt hij 31 kilometer door de stad en bezoekt hij alle wijken van de stad. De rijtoer zal ongeveer 2 uur duren.

De organisatie van de intocht, Stichting Purmerend Marktstad, gaat ervan uit dat kinderen, ouders, opa's en oma's met inachtneming van de 1,5 meter een plekje langs het parcours innemen. De bus rijdt met een gangetje van 15 kilometer dus iedereen heeft volop de gelegenheid de Sint, en met hem enkele smeerpieten, op afstand goed te zien.

De Sint vraagt aan alle kinderen de kleurplaat zo mooi mogelijk in te kleuren. De tekening is gemaakt door Henry Wassink van Ad68. De prijzen liegen er niet om. Uiteindelijk worden de 5 mooiste kleurplaten uitgekozen. De makers hiervan mogen voor € 30,00 aan speelgoed uitzoeken bij Cruyff Speelgoed aan de Westerstraat in Purmerend. Een vertegenwoordiger van de Stichting Purmerend Marktstad neemt na jurering van de kleurplaten contact op met de ouder(s) of verzorger(s). In overleg wordt afgesproken wanneer de kinderen bij Cruyff terecht kunnen voor hun prijs.

De kleurplaten kunnen tot en met zondag 22 november ingeleverd worden bij Cruyff Speelgoed aan de Westerstraat 45. Of bij Rodi Media, Signaal 4 (Baanstee-Oost) in Purmerend. Opsturen kan ook naar Rodi Media, Signaal 4, 1446 XA Purmerend. Vergeet niet je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer en/of e-mailadres bovenaan in te vullen.

Heel veel plezier!