Peter Lakeman en René Hoogeweij hebben de ontwikkeling van het vak O&O onder hun hoede.
Peter Lakeman en René Hoogeweij hebben de ontwikkeling van het vak O&O onder hun hoede. (Foto: Han Giskes)

PSG op weg naar status Technasium

Vervolg van voorpagina

voorstellingsrondje van de docenten. Zij houden zich zijn de komende weken druk bezig met bijscholing en het treffen van de laatste voorbereidingen naar de officiële start.

Voor de leerlingen is het ook nog heel spannend

Vanuit de nieuwsgierige leerlingen volgden nog vragen als "Krijgen we voor dit vak huiswerk?" en "Mogen we de groepen waarin we gaan werken zelf samen stellen?" Waarmee aangetoond dat het voor hen ook nog heel nieuw en vooral spannend is.

Frank Verspuij, docent biologie op het Da Vinci en contactpersoon naar het bedrijfsleven en MIG, stond als overkoepelend coördinator van beide scholen aan de basis van de plannen voor een Technasium.

"Ik ben een tevreden mens. Dit is een historische aanvulling op het Havo/Vwo-curriculum in de regio, met aansluiting op de werkelijke praktijk buiten school. Komend schooljaar wordt de bijdrage vanuit het bedrijfsleven, gemeente en instanties als opdrachtgever voor het vak O&O een essentiële basis voor de verdere ontwikkeling van het Technasium", aldus Verspuij.

Geen twijfel

Van de leerlingen wordt verwacht dat ze rond Kerstmis klaar zijn met hun opdracht. Waarna in januari aanstaande officieel de naam Technasium boven de Purmerends ScholenGroep kan. Geen mens die daar aan twijfelt.

Frank Verspuij: "Ik  ben tevreden."