Laura kan het niet laten: ook in haar kinderboeken komt de juf in haar naar boven.
Laura kan het niet laten: ook in haar kinderboeken komt de juf in haar naar boven. (Foto: Aangeleverd)

In onderwijsassistent Laura de Wolff schuilt gepassioneerd verhalenverstelster

HOOGKARSPEL - Voor de liefde verhuisde zij naar Hoogkarspel waar ze onderwijsassistent is op het Kerspel. Bram & Eva is het eerste prentenboek van Laura de Wolff-Bekker (44). "Ik kan er alles in kwijt. Mijn passie voor de natuur, mijn plezier in het tekenen van dieren en mijn drive om kinderen iets te willen leren."

Opbrengst naar Heldhaftige Strijders

"Als leerkracht voor de groepen 4 t/m 8 heb ik erg mooie jaren gehad, maar ik merkte dat leerkracht zijn niet echt was wat ik wilde. Door het volle programma en de volle groepen, kon ik voor mijn gevoel niet alle kinderen de aandacht geven die ik wilde. Na tien jaar leerkracht ben ik een aantal jaren huismoeder geweest om voor mijn gezin te zorgen. Toen mijn jongste op de peuterspeelzaal zat, ben ik weer gaan werken, als onderwijsassistente. Ik werk met kleine groepjes kinderen, die ik ondersteuning geef bij lezen, spelling en rekenen. Ik vind dit ontzettend leuk om te doen omdat ik ze alle aandacht kan geven die ze nodig hebben. Het individuele contact met de kinderen vind ik erg prettig."

Digitaal tekenen

Haar eigen kinderen zitten nu allemaal op school en begin dit jaar ontdekte ze, via een collega, het digitale tekenen. "Ik werd er steeds enthousiaster over. Ik tekende vooral dieren en mijn eigen kinderen. Omdat ik niet veel dagen werkte, zocht ik andere carrière opties." Spontaan is toen het idee ontstaan om een kinderboek te maken. "In het begin dacht ik nog om het alleen voor mezelf te laten afdrukken. Maar gaandeweg werd ik steeds ambitieuzer. Door vele positieve reacties kwam ik erachter dat het goed genoeg was om het echt te laten uitgeven."

Kriebelbeestjes

Bram & Eva is een prentenboek voor kinderen van ongeveer drie tot zes jaar, vertelt ze. "Er staan twee verhaaltjes in: Kriebelbeestjes en Als ik later groot ben… Ik ben geïnspireerd door mijn eigen kinderen, die altijd in de tuin op zoek waren naar kriebelbeestjes. Het leek me leuk om ze in het boek echt die wereld in te laten stappen en te laten voelen hoe het zou zijn om een kriebelbeestje te zijn. Ook het verhaaltje over beroepen komt voort uit wat ik mijn kinderen in het dagelijks leven zie doen, dat wat ik zag heb ik gekoppeld aan beroepen. Ik heb het boekje op rijm gemaakt en er zit veel herhaling in, dat spreekt jonge kinderen vaak erg aan. Op de kleurrijke tekeningen is ook van alles te ontdekken. Het is een educatief boekje geworden, misschien dat onbewust de juf in mij naar boven is gekomen", besluit ze lachend.

Kinderen iets willen leren

Ondertussen is ze bijna klaar met haar tweede boek. Deze gaat over bijzondere zoogdieren. Vol met leuke weetjes. "Dit boek is voor wat oudere kinderen (groep 4-7). Ik ben van plan in dit genre te blijven schrijven. Ik kan er alles in kwijt. Mijn passie voor de natuur, mijn plezier in het tekenen van dieren en mijn drive om kinderen iets te willen leren. Ik heb geleerd dat je nooit te oud bent om je passie te vinden. Ik heb er wel lang naar moeten zoeken, maar het is gelukt!"

Ronald McDonaldhuis

De opbrengst van het boek Bram & Eva gaat naar de organisatie Heldhaftige Strijders. "Heldhaftige Strijders is opgericht door mijn collega Renee en haar familie. Een aantal jaar geleden kwam het neefje van Renee op de ic in Groningen terecht met leverfalen. Het was kantje boord, de dokter zei dat hij het einde van de week niet zou halen. Gelukkig kwam er net op tijd een donorlever en heeft hij het gehaald. In die periode verbleef de familie in het Ronald McDonaldhuis. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat de familie bij het zieke kindje in de buurt kan zijn. Heldhaftige Strijders hadden een aantal activiteiten gepland om geld in te zamelen voor het Ronald McDonaldhuis, zoals een estafette-wandeltocht en benefietdiners. Door de corona zijn deze allemaal gecanceld. Omdat ik erg aangegrepen ben door hun verhaal, wil ik ze op deze manier een handje helpen."

Exemplaar

Bram & Eva, met de twee verhalen Kriebelbeestjes en Als ik later groot ben... kost 16.50 euro. Laura geeft een exemplaar van het boek weg aan een Drom-lezer! Belangstelling? Mail naar redactie.drom@rodi.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding