Twee kerstavonddiensten in Zuiderkerk.
Twee kerstavonddiensten in Zuiderkerk. (Foto: aangeleverd)

Kerst in en om de Zuiderkerk

ENKHUIZEN - De Protestantse gemeente Enkhuizen in de Zuiderkerk heeft ook in deze coronatijd in de decembermaand een aantal vieringen. Met inachtneming van de voorschriften heet de Protestantse gemeente iedereen welkom.

Ook online

Jerry Korsmit (klavecimbel) en Henk Haandrikman (tekst) nemen donderdag 17 december in de Zuiderkerk een korte vesper op met daarin een meditatie in muziek en woorden over de zgn. O-antifonen. De vesper is te beluisteren vanaf 17 uur via kerkomroep.nl. Het is een heel oude traditie om van 17 tot en met 24 december de O-antifonen te zingen als extra voorbereiding op het Kerstfeest.

Van de adventsdiensten op de zondagochtenden zijn er inmiddels twee geweest: 13 en 20 december zijn de volgende. Het Kinderkerstfeest vindt plaats op woensdagavond 23 december om 18.30 uur. Er zijn twee kerstavonddiensten op 24 december om 20.00 uur en om 21.30 uur. Tevens is er een Kerstmorgendienst om 10.30 uur en op zondag 27 december is er om 16.00 uur de Top-2000-dienst (zang door Geanne van Soelen en Gerrit Boonen met Dick Grasman, piano). Het jaar wordt afgesloten met een Oudejaarsvesper op 31 december om 19.30 uur. Voor alle diensten geldt een beperking tot 30 volwassen bezoekers en aanmelding vooraf. De kerstavond- en kerstmorgendiensten zijn vrijwel vol.

Kinderkerstfeest

Voor het Kinderkerstfeest, verzorgd door theaterwerkplaats Orde der dwazen en kinderkoor Eigenwijs, zijn er nog plaatsen. Ook hiervoor is aanmelden noodzakelijk: 1 volwassene per kind/per gezin, zodat zoveel mogelijk kinderen een plaatsje kunnen vinden. Aanmelden via plaats@pgenkhuizen.nl.. Alle diensten in de Zuiderkerk zijn ook voor ieder te zien en horen via: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10703.