Anouk Dorfmann (rechts) te gast bij Annemiek Schrijver.
Anouk Dorfmann (rechts) te gast bij Annemiek Schrijver. (Foto: aangeleverd)

Anouk Dorfmann in De Verwondering


ENKHUIZEN - Anouk Dorfmann is zondagochtend 13 december te gast bij Annemiek Schrijver in haar interviewprogramma De Verwondering. Anouk: "Met haar zal ik spreken over zingeving, diversiteit, mijn eigen levensverhaal, de liedjes die ik zing en de feestdagen; in ons geval chanoeka en uiteraard de naderende kerstdagen."

Zangeres en theatermaker Anouk Dorfmann studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In Enkhuizen is zij geen onbekende. Ze heeft er gewoond en sinds een half jaar is zij weer weer terug. "In de Drom heb ik vaker mijn voorstellingen gespeeld."

Waarom is zij gevraagd voor De Verwondering? "Vanwege mijn theatermaken, maar misschien nog meer vanwege mijn joodse achtergrond. Ik ben dochter van een joodse vader en dus volgens de joodse wet niet joods, maar ik ben officieel joods geworden. Over mijn familie en dit verhaal heb ik columns geschreven en een muziektheater-voorstelling gemaakt met klezmerband het Charivari trio."

Waarover gaat ze praten met Annemiek Schrijver? "Dit gesprek zal vooral gaan over mijn persoonlijke verhaal. Chanoeka, leven met joodse wetten, hokjesdenken, zingeving, diversiteit en daaruit voortvloeiend de waarde van joods zijn in het openbaar."

De Verwondering, zondagochtend om 8.25 uur op NPO2.