Anita Koning sluit de vestiging in Wormerveer en richt zich op de salon in Weidevenne.
Anita Koning sluit de vestiging in Wormerveer en richt zich op de salon in Weidevenne. (Foto: aangeleverd)

Hair Coupes verder in Purmerend Weidevenne

PURMEREND – “Ik vind het heel erg, want er heeft zestig jaar op deze locatie een kapsalon gezeten. Maar ik kreeg de verkoop in deze coronatijd niet rond”, vertelt Anita Koning, eigenaresse van Kapsalon Hair Coupes in Wormerveer. Ze gaat verder met haar thuiskapsalon in Purmerend.

De kapsalon is een begrip in Wormerveer. En ver daarbuiten. “Het is een hard gelag, maar ik moest toch het besluit nemen om die vestiging te verkopen”, zegt Anita. “Mijn lichaam vond het op gegeven moment niet leuk meer. Dat gaf op een gegeven moment teveel stress waardoor ik wel moest besluiten het wat rustiger aan te doen. Ik concentreer mij nu op de salon in Purmerend.”

Erkenning

Op 1 augustus zou het 22 jaar zijn dat Anita en haar team op de Wandelweg de Zaanse haardossen in model brachten. Honderd procent aandacht voor de klant is waar Anita naar streeft. Dat leverde onder meer de erkenning ‘Leukste kapper en kapsalon van 2020’ op.

Nieuwe generatie

“Mensen verwachten ook dat ik in de salon sta en tijd heb voor een gezellig praatje. Dat blijft ook leuk, ook al werk ik inmiddels 36 jaar in het kappersvak. Maar op een gegeven moment werkte ik zes dagen in de week en werd het te zwaar. Ik dacht daarom ik zoek een nieuwe eigenaar voor de kapsalon en blijf in Purmerend werken met een kapsalon aan huis. Er was wel interesse maar om uiteenlopende redenen heb ik geen opvolger gevonden. Helaas, moet ik zeggen, want het gaat natuurlijk aan mijn hart", zegt Anita met spijt in haar stem.


Het is mogelijk om op het adres Zambezilaan 194 in Purmerend (Weidevenne) het haar weer piekfijn in model te laten brengen. Heren en dames zijn welkom. Zie ook: www.hairatelier.nl