Het gaat er hard aan toe in Face to Face.
Het gaat er hard aan toe in Face to Face. (Foto: Henrik Ohsten)

Misdaaddrama's en kneiter spannende films en series op lumiere en DVD

Bij lumiere zijn weer tal van nieuwe films en series verschenen. Ze zijn op termijn ook op DVD verkrijgbaar. De liefhebbers van mooie, spannende en emotionele producties komen weer ruimschoots aan bod. Goede tip voor de vakantieperiode en ook tijdens de huidige coronamaatregelen.

Nu op lumiereseries.com en op DVD: Cleo. Anna Franziska Jäger, de dochter van Anne Teresa De Keersmaeker, speelt de titelrol in het pakkende, bekroonde drama van Eva Cools met een soundtrack van Mauro Pawlowski.

De 17-jarige Cleo overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse puber. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook bij de mysterieuze Leos.

De 17-jarige Cleo overleeft een ongeval waarin haar ouders om het leven komen

Anna Franziska Jäger, Roy Aernouts, Yolande Moreau, Natali Broods, Lucie Debay, Martha Canga Antonio en Ishaq El Akel spelen hoofdrollen in de speelfilm Cleo. Het eindconcert (in Parijs) met dirigent Dirk Brossé en de Oekraïense pianist Vitaly Samoshko werd opgenomen in Eindhoven.

Thicker than Water

Nu op lumiereseries.com en 22 september op DVD: het derde seizoen van de meeslepende Zweedse dramaserie Thicker than Water met Björn Bengtsson, Aliette Opheim, Joel Spira en Jessica Grabowsky.

Drie jaar zijn verstreken sinds het pension van de Waldemars afbrandde en Konrad op tragische wijze omkwam. Lasse, net ontslagen uit de gevangenis, reist direct naar Åland om zijn deel van het geld op te eisen dat de familie Rosén als compensatie moet betalen. Ook Jonna, die zwanger is, is teruggekeerd naar het fraaie Baltische eiland. Liv krijgt een afschuwelijke diagnose, terwijl Oskar er nog altijd van droomt om een wijngaard in Argentinië te kopen.

Face tot Face

Vanaf 22 september op DVD en 3 dagen later op lumiereseries.com: het achtdelige misdaaddrama Face to Face met Ulrich Thomsen (The Blacklist), Lars Mikkelsen (House of Cards), Trine Dyrholm (The Legacy) en Nikolaj Lie Kaas (Serie Q).

Wanneer inspecteur Bjørn Rasmussen in het mortuarium het lichaam van een jonge vrouw moet identificeren blijkt het om zijn eigen dochter Christina te gaan. De lijkschouwer denkt aan zelfmoord, maar Bjørn weigert dat te geloven. Als het bewijsmateriaal langzamerhand richting moord wijst, loopt hij haar laatste dag na. Hij ontmoet mensen die een bijzondere rol speelden in haar leven en ontdekt waarheden, leugens en misdaden over haar en zichzelf. Om de dood van zijn dochter te begrijpen moet Bjørn de confrontatie met zichzelf aangaan.

Zwarte komedie Exit

Hoe decadent gaat het eraan toe aan de top van de Noorse financiële wereld? Vanaf 31 juli op lumiereseries.com en 28 augustus op DVD: de dramareeks Exit, bij Series Mania bekroond met de prestigieuze International Panorama Award.

Een zwarte komedie die onder het gladde oppervlak van vier schatrijke dertigers duikt

Exit is geïnspireerd op ware verhalen van Noorse topinvesteerders. Het is een zwarte komedie die onder het gladde oppervlak van vier schatrijke dertigers duikt en een donkere, hedonistische wereld onthult. De Noren waren tegelijk geshockeerd en gefascineerd door de decadentie van hun financiële elite en bezorgden de internationaal bekroonde serie de hoogste online kijkcijfers ooit.

In hun glanzende glazen wolkenkrabbers lijken de vrienden Adam, William, Henrik en Jeppe koningen van het Noorse financiële rijk. Toch willen de geslaagde dertigers niets liever dan ontsnappen aan hun dagelijks leven met knellende familieverplichtingen en steeds grotere professionele verwachtingen. Met geld – en leugens – zoeken ze hun morele grenzen op. We volgen ze bij hun uitspattingen in hun luxueuze huizen en kantoren, vakantiehuizen in binnen- en buitenland en de exclusieve villa, die ze buiten medeweten van hun vrouwen hebben gekocht. Hun alsmaar groeiende honger naar geweld, drugs en seks brengt hun bestaan als miljonairs en gezinshoofden echter in gevaar. Lukt het de vier vrienden nog op tijd een uitweg te vinden of is hun ondergang onvermijdelijk?

My Brilliant Friend

Dit najaar verschijnt op DVD en lumiereseries.com het tweede seizoen van My Brilliant Friend, de veelgeprezen en bekroonde Italiaanse dramaserie naar de wereldberoemde romancyclus Mijn geniale vriendin van Elena Ferrante. Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek uit de reeks, De nieuwe achternaam.

Lila en Elena zijn zestien. Beiden hebben het gevoel vast te zitten in een sleur. Na haar huwelijk heeft Lila de naam van haar man aangenomen, waardoor ze het gevoel heeft dat ze zichzelf is kwijtgeraakt. Elena is een voorbeeldige leerling, maar tijdens de huwelijksreceptie van haar vriendin beseft ze dat ze niet gelukkig is, niet van binnen en niet van buiten. Tijdens een korte vakantie op Ischia zien de twee vriendinnen hun jeugdvriend Nino Sarratore terug die inmiddels een veelbelovende student is. Die toevallige ontmoeting verandert de aard van hun vriendschap voor altijd en stuurt ze naar twee totaal verschillende werelden.

Politiek drama

Ook dit najaar op DVD en lumiereseries.com het politieke drama The Peacemaker, een groots opgezette Finse serie over vredesonderhandelingen, de internationale wapenhandel en relaties tussen wereldmachten.

Kapitalisme, oorlogen en machtsverhoudingen hebben wereldwijde crises veroorzaakt. Slechts weinigen willen of durven zich daaraan de vingers te branden. Vredesonderhandelaars – zoals de Finse Ann-Mari Sundell in The Peacemaker – werken in dergelijk extreme omstandigheden, midden in zulke crisissituaties. Het is hun dagelijks leven geworden.

Het schandaal blijft haar achtervolgen

Ann-Mari werkt in Turkije onvermoeibaar aan een oplossing voor het escalerende conflict tussen de Koerden en Turken. Het schandaal dat ze veroorzaakte met haar onthulling van betrokkenheid van een Fins staatsbedrijf bij wapenhandel blijft haar echter achtervolgen. Het wordt nog erger als blijkt dat de wapens nooit in Saudi-Arabië zijn aangekomen. De Finse minister van Buitenlandse Zaken Lauri Miettinen probeert uit alle macht te voorkomen dat Ann-Mari meer details openbaart. Zo ontdekt Ann-Mari dat haar lijfwacht Tom Virta voor Miettinen werkt en het zijn taak is haar in de gaten te houden.

The Minister

Dit najaar op DVD en lumiereseries.com: The Minister. Ólafur Darri Ólafsson (Trapped, True Detective, Fantastic Beasts) speelt de hoofdrol in het achtdelige politiek drama over een populaire premier met een bipolaire stoornis.

Politicus, poëet, premier? Sommigen bestempelen Benedikt Ríkardsson als een onorthodoxe radicaal; zelf noemt hij zich een goudeerlijke IJslandse burger. Wie is beter geschikt als de stem van deze grootse natie? Benedikt is niet geïnteresseerd in macht – hij wil naar het volk luisteren, het land veranderen, beter maken. Radicaal of rechtvaardig? Eén ding is zeker: een leider zoals hij was er niet eerder in de geschiedenis.

Wat de natie niet weet is dat Benedikt lijdt aan een bipolaire stoornis

De radicale politieke standpunten bezorgen Benedikt Ríkardsson de steun van het IJslandse volk. Het politieke establishment wordt omvergeblazen. Benedikt wordt leider van de Onafhankelijke Partij en IJslands minister-president. Wat de natie echter niet weet is dat Benedikt lijdt aan een bipolaire stoornis.

Fragment uit Exit 2.
Cleo.
Scène uit The Peacemaker.
Thicker than Water is nu te zien op lumiereseries.com en vanaf de derde week van september op dvd.