Oproep: Heeft u eigen kunst op 'zolder'?

PURMEREND/BEEMSTER De opa van één van onze redacteuren was op latere leeftijd aan het borduren geslagen. Enorme doeken maakte hij, allemaal even prachtig. En hij had er mooie verhalen bij, want hij ging het borduurdoek te lijf zoals hij als vissersjongen de netten in elkaar breide, met vaak dezelfde knopen. Elk doek kreeg ook een mooie lijst en ze werden volop uitgedeeld. Maar de muren bij kinderen en kleinkinderen hingen op een gegeven moment wel vol, de rest stond keurig opgestapeld op zolder. Net als de prachtige tekeningen waar Ton van Leersum eindeloos veel avonduurtjes in heeft zitten, bijeen gepakt in mappen op zolder. Wij denken dat er meer van deze verborgen creatieve schatten zijn en willen ze graag even het licht laten zien. Als een ode aan creativiteit, volharding en de strijd naar perfectie.

Heeft u zo'n creatieve hobby waar u al vele jaren bijna al uw vrije tijd in stopt? Tekenen, schilderen, potten bakken, breien, miniaturen maken, naaien, timmeren.... Een hobby waar u nooit genoeg van krijgt, waar u ontzettend veel plezier uit haalt en een eindeloze productie in hebt. Waarvoor u in huis een plekje hebt ingeruimd om uw productie op te slaan of juist te tonen.

Laat ons weten!

Wij zijn benieuwd naar uw verhaal en uw creaties. Wilt u erover vertellen en het laten zien?


Stuur een mail naar redactiepurmerend@rodi.nl, en wie weet komen we bij u langs om uw creaties in het zonnetje te zetten!