De leden verlangen ook wel weer naar de turnhal.
De leden verlangen ook wel weer naar de turnhal. (Foto: aangeleverd )

Nieuw turntalent van harte welkom

REGIO - Bijna 3 jaar geleden nam Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van MFSA de Beuk in Purmerend in gebruik. Een prachtige trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talenten als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden!

Waterland houdt instuif op woensdag 24 juni

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveau’s. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren van N1 tot en met N4 en 1e tot en met 3e divisie.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er hebben zich al bijna 100 turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland. Daarnaast zijn er meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers aan het turncentrum verbonden en wordt er professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie geboden. In 2019 werden maar liefst 20 medailles gewonnen tijden de Nederlandse Kampioenschappen! Dit jaar is het natuurlijk allemaal anders gelopen, maar voor volgend seizoen is de doelstelling om weer zo veel mogelijk eremetaal in de wacht te slepen!!

In de periode dat niet getraind mocht worden is Turncentrum Waterland onmiddellijk van start gegaan met het geven van online-trainingen om de leden toch lessen aan te kunnen bieden. Vanaf 4 mei zijn vervolgens de buitentrainingen georganiseerd. Op het terrein van KV Purmer zijn diverse turnmaterialen op een deel van het veld geplaatst.

Na de zomer binnen

Turncentrum Waterland gaat, als alles goed blijft gaan, na de zomervakantie weer vol enthousiasme van start met de trainingen in de Beuk. Zij hopen in het nieuwe seizoen landelijk weer volop mee te gaan draaien in de top. Voor aanvulling van de wedstrijdgroepen zoekt men nieuwe turntalentjes.

Daarom is er op woensdag 24 juni van 15.00 tot 16.30 uur een Instuif op het terrein van KV Purmer voor jongens en meisjes uit 2013 en 2014. De kinderen kunnen zich volop uitleven op de turncircuits. Er wordt gekeken naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel. Talentjes kunnen na de zomervakantie een proefperiode van 8 weken bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.

De accommodatie van KV Purmer ligt aan de Heemstee 65 in Purmer-Noord. Aanmelden voor de instuif kan door te mailen naar info@turncentrumwaterland.nl