De Markthal aangekleed geeft een mooi beeld van de ruimte.
De Markthal aangekleed geeft een mooi beeld van de ruimte. (Foto: Han Giskes)

Terrasje pakken in tropische sfeer

Vervolg voorpagina

“We hadden gehoopt dat we inmiddels wat foto’s van evenementen zouden hebben, om over te brengen hoe de Markthal er uit kan zien. Die kans hebben we niet gekregen. Daarom hebben we vorige week samen met een horeca-interieurbedrijf twee dagen lang de hal aangekleed: in een bruiloftsetting, een zakelijke setting en een festivalsetting”, vertelt Sander. “Ook voor onze eigen beeldvorming. Die festivalsetting was zo leuk dat we daarin verder zijn gaan denken. Daar rolde dit concept uit, het tropische terras. We konden hiervoor een samenwerking aan gaan met Elmer van der Zee van de Stallen, daar ligt de hele horeca-infrastructuur tenslotte klaar. En daarmee kwam het allemaal opeens in een stroomversnelling.”


Het is ondernemen in crisistijd. “We hebben natuurlijk lang in het duister getast over wat er allemaal zou gebeuren”, geeft hij aan. “Qua evenementen is alles nog steeds onzeker, dus je moet een beetje flexibel zijn, net als andere ondernemers, en kijken wat nog wel mogelijk is. We weten nog steeds niet wanneer we evenementen kunnen draaien, daarom zetten we hiermee eerst in op het creëren van zekerheid. Bovendien staan mensen al een jaar lang hier naar binnen te turen. We willen zorgen dat de hal in gebruik wordt genomen, dat mensen kunnen kijken en genieten. Het krijgt een mooie open uitstraling, laagdrempelig, waar je gewoon gezellig kunt langskomen.”

Coronaproof

Hacienda biedt ook zeker een goede bestemming voor de ruimte. Sander: “De hal kan aan drie zijden open. Dan heb je een overdekt terras en ben je niet gebonden aan de 30 personen. Daarbij is ook een terrasvergunning gekomen voor het plein tussen de Martkhal en de Stallen. We hebben dus aardig wat ruimte en kunnen het optimaal coronaproof inrichten op de anderhalve meter. We doen alles op ‘take away’. Mensen moeten hun eigen drankje en eten bij de foodtruck halen. Zo kun je de contactmomenten met de gasten minimaliseren. Ook werken we alleen met plastic, dat doe je op een festival tenslotte ook. Het is veilig en praktisch. En omdat we de ruimte vrij kunnen inrichten, zijn we heel flexibel en kunnen we ook gemakkelijk mee bewegen met eventuele versoepeling van de maatregelen.”

Openingstijden

Deze vrijdag wordt de volledige inrichting afgeleverd, dan is er nog een week om alles aan te kleden en klaar te maken. Volgende week donderdag 18 juni opent Hacienda om 16.00 uur. Vanaf dan is tot aan september het tropische terras geopend van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 21.00 uur. Als er binnenkort 100 mensen binnen mogen, is de setting op andere dagen beschikbaar voor bijvoorbeeld bedrijven of bruiloften.