Voorbeelden van stillevens.
Voorbeelden van stillevens.

Fotowedstrijd in Museum Sow to Grow

ENKHUIZEN - Sow to Grow organiseert de fotowedstrijd Stilleven, met als onderwerp groente, fruit en/of bloemen. De dertig beste foto’s worden in de tijdelijke expositie: Stilleven in de fotografie tentoongesteld. De expositie duurt van 5 oktober tot en met 3 januari 2021. De makers van de beste en de op één na de beste foto ontvangen een VVV-bon van respectievelijk 100 en 50 euro.

Bij fotowedstrijd staan groente, fruit en/of bloemen centraal

Voor het onderwerp stilleven is gekozen omdat het tijdloos is. Inzenders mogen een schilderij van een oude meester evenaren, maar ook een meer hedendaags stilleven. Compositie en belichting zijn belangrijke aspecten: iets waar fotografen altijd mee te maken hebben en waarmee inzenders hun kwaliteiten kunnen laten zien.

Creatief

De foto’s mogen in een lijst, op karton geplakt, afgedrukt op canvas of op elk andere creatieve wijze ingeleverd worden.

Het formaat dient minimaal 30 bij 40 cm te zijn (liggend of staand) en de foto moet gereed zijn om opgehangen te worden.

Jury

De werken worden door een jury van kenners beoordeeld. Over de keuze van de jury en de toekenning van de prijzen kan niet gecorrespondeerd worden.

Inzendingen

De inzending dient vóór zaterdag 26 september ingeleverd te worden bij de kassa van Museum. Sow to Grow, Westerstaat 111 in Enkhuizen (zie voor de openingstijden de website sowtogrow.nl). Bij de balie liggen inschrijfformulieren klaar. Digitale inschrijfformulieren kunnen ook aangevraagd worden via lubbersgonnie@gmail.com. Ook voor meer informatie over de tentoonstelling en de wedstrijd.

(Foto's: Jan van Berkel)