Bevrijding Expositie. (Beeld: aangeleverd)
Bevrijding Expositie. (Beeld: aangeleverd)

Expositie 75 jaar bevrijding Stede Broec

STEDE BROEC - De foto-expositie 75 jaar bevrijding vindt plaats van 3 tot en met 13 september. Burgemeester Ronald Wortelboer verricht donderdag 3 september de opening in de openbare bibliotheek.

De foto-expositie 75 jaar bevrijding, die eerder niet door kon gaan vanwege de corona maatregelen, is te zien op drie locaties: in de openbare bibliotheek van Stede Broec, in de hal van winkelcentrum Streekhof en in de RK-kerk in Grootebroek. De expositie van 29 grote panelen met foto's en teksten start donderdag 3 september in de bibliotheek. De panelen vertellen thematisch het verhaal over de gebeurtenissen kort voor, tijdens en na de oorlogsjaren in de regio en in Stede Broec. De panelen blijven hier staan tot en met vrijdag 11 september en verhuizen vervolgens naar de RK-kerk in Grootebroek voor de expo aldaar vanwege Open Monumentendag zondag 13 september. Schoolklassen kunnen de expositie in de bibliotheek buiten de openingstijden bezoeken. Per klas kan een afspraak worden gemaakt met het secretariaat van Oud Stede Broec voor een rondleiding.

Daarnaast is er vanaf zaterdag 5 september een grote foto-expositie met ruim tweehonderd foto’s uit het oorlogsverleden van Stede Broec in winkelcentrum Streekhof. Deze expositie sluit vrijdag 11 september. Gedurende de expositie in Streekhof zijn vertegenwoordigers van Oud Stede Broec aanwezig om informatie te geven. Wie tijdens de expositie in Streekhof lid wordt (voor 20 euro), krijgt het Jaarboek 2019 en een 75 cl. fles historisch Stedebroecs bier meteen mee.


Bevrijdingsfoto. (Foto: aangeleverd)