Afbeelding
De glasplaten bij MFC De Boomgaard worden verwijderd. (Foto: aangeleverd)

Start verwijderen glasplaten MFC De Boomgaard

ZUIDOOSTBEEMSTER - Twee weken geleden bleek uit een inspectie van de glasplaten aan de gevel van het multifunctioneel centrum De Boomgaard in Zuidoostbeemster dat op sommige plekken de constructie - waarmee de glasplaten aan de gevel vastzitten - niet veilig genoeg meer is om er dicht langs te lopen. Maandag 12 oktober startte de aannemer met het weghalen van de glasplaten aan de gevel. Het verwijderen van de glasplaten duurt twee tot drie weken.

De aannemer begint aan de kant van het zuidplein aan de J.J. Grootlaan, waarna de gevelplaten aan de slootkant aan de beurt zijn. Het verwijderen wordt gedaan met een kraan op een vrachtwagen met een grote zuignap aan de kraan, die de glasplaat optilt en in een container deponeert. De andere containers, die nu voor de ingangen staan en dienen als overkapping, worden verwijderd met een andere kraan als de platen daar van de gevel worden gehaald. Er blijft altijd een veilige ingang beschikbaar voor toegang tot De Boomgaard. Ook de vluchtwegen blijven toegankelijk, zoals deze nu zijn georganiseerd. Zo nu en dan blokkeert de vrachtwagen een deel van de weg of parkeerplaatsen.

Afgeschermd

Daar waar de gevel kwetsbaar is na het verwijderen van de glasplaten, doordat er bijvoorbeeld gemakkelijk ballen tegenaan kunnen komen, wordt de gevel tijdelijk afgeschermd. Dit is een tijdelijke oplossing tot dat we een definitieve nieuwe gevelbeplating hebben uitgekozen. Beplating die past bij de stijl van de bouw van het gebouw, die minder geluidsoverlast geeft en die wind en waterdicht zijn. Verschillende buurtbewoners hebben aangegeven mee te willen denken over de nieuwe gevel. De gemeente komt hier op terug als zij meer weet over de mogelijkheden.

Veiligheid

Kinderen kijken graag naar de werkzaamheden en grote kranen. Voor een veilige manier van werken vraagt de gemeente ouders om samen met de kind(eren) te gaan kijken op goede afstand, zodat iedereen veilig staat en medewerkers ongehinderd kunnen werken aan de gevel. Mochten parkeervakken zijn afgezet met lint, wordt verzocht tijdelijk elders te parkeren.