Afbeelding
(De schaatslessen zijn weer gestart. (Foto: Pixabay))

Schaatslessen gaan weer van start

PURMEREND - De winter komt er aan, en dus ook het schaatsseizoen. Liefhebbers kunnen weer terecht bij de IJs en Inline Skate Club Purmerend. De club heeft in de winter een eigen natuurijsbaan in de Wheermolen en geeft schaatslessen voor alle leeftijden in Hoorn op IJsbaan de Westfries, een kwartiertje rijden vanaf Purmerend. De inschrijving hiervoor is inmiddels gestart.

Elke zaterdag wordt er schaatsles gegeven aan kinderen vanaf 6 tot 12 jaar. Voor de jeugd van 13 tot 18 jaar zijn er lessen op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Ook is er toerschaatsen voor volwassenen (18 -80 jaar) op de maandagavond van 21.00 tot 22.15 uur en de vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Een proeflesje volgen kan ook. Tijdens de lessen zijn er huurschaatsen verkrijgbaar bij “Van der Woude Sport” op de ijsbaan. Handschoenen zijn verplicht op de ijsbaan en een helm wordt geadviseerd.

De IJs en Inline Skate Club Purmerend vereniging biedt voor elk wat wils op het gebied van schaatsen. Er zijn lessen en trainingen voor de beginnende en gevorderde schaatsers van alle leeftijden en niveaus. Gedurende de winterperiode worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals vrijschaatsen met collega verenigingen en er gaan leden naar de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk voor de uitdaging van 200 km.


De natuurijsbaan van de club, De Purmerring, is gelegen aan het Trimpad 10 in de wijk Wheermolen. Vlakbij het Kinderparadijs en de Modelbouwclub Waterland. Meer informatie en voor aanmelden of inschrijven: https://www.ijseninlineskateclub.nl.