Het nieuwe Slotplein in winterse sfeer. Alsof Anton Pieck opnieuw is begonnen.
Het nieuwe Slotplein in winterse sfeer. Alsof Anton Pieck opnieuw is begonnen. (Foto: EWP)

Voorschot op Slotplein in winterse sferen

PURMEREND - Met de vanwege Corona voor de meesten sobere kerstdagen in het vooruitzicht heeft EWP Ingenieurs alvast een voorschot genomen op de herontwikkeling van het Slotplein. De kerstkaart die dezer dagen namens directeur Eric Westerneng en zijn collega's bij alle relaties op de mat valt, biedt een kijkje in de toekomst; de winterse toekomst in dit geval. Een Anton Pieck-tafereel middenin de binnenstad van Purmerend.

"In februari wordt begonnen met de herontwikkeling van het Slotplein. Het leek ons leuk om het toekomstige beeld van het Slotplein een winterse aanblik te geven en deze als een kerstkaart aan onze relaties te sturen en op onze website te plaatsen. En je moet toegeven, dit is toch geweldig. Met een beetje hulp van koning winter kan het dus zo worden", aldus Westerneng.

Overeenkomst

De herontwikkeling van het plein voorziet in de bouw van koop en huurappartementen op de verschillende verdiepingen. Aan de voorkant komt kleinschalige en historiserende bebouwing in verschillende hoogtes. De gemeente ondertekende eind vorige maand een overeenkomst met projectontwikkelaar Pakhuis Real Estate B.V. voor de ontwikkeling van 31 appartementen.

Het Slotplein is een typisch Purmerendse plek barstensvol historie. Hier stond immers heel vroeger het middeleeuwse Slot Purmersteijn. Eerde liet wethouder Eveline Tijmstra weten dat de plannen op deze historische locatie echt iets moois toevoegen. "Ik ben blij dat oud met nieuw kan worden verweven en dat er zo weer 31 nieuwe woningen in Purmerend worden gebouwd."

De nieuwbouw voorziet in groen en prominent komt er een monument ter herinnering aan Slot Purmersteijn.