De woningen zijn al geplaatst aan de Etserstraat.
De woningen zijn al geplaatst aan de Etserstraat. ((Foto: aangeleverd))

Tot half januari inschrijven tijdelijke woningen

PURMEREND - Sinds afgelopen dinsdag 15 december en tot en met vrijdag 15 januari 2021 kunnen mensen zich aanmelden voor een tijdelijke woning aan de Etserstraat of Karekietpark. De woningen zijn voor een groot deel geplaatst. De eerste bewoners kunnen in februari of maart hun intrek nemen. Inschrijven kan via www.woneninpurmerend.nl/aanmelden

Hiervan wordt 70% toegewezen via de gemeente aan mensen die met spoed een woning nodig hebben en 30% middels loting. De mensen die via loting in aanmerking willen komen voor een woning, kunnen zich via de website Wonen in Purmerend aanmelden vanaf 15 december.

Aanmelden

De aanmeldpagina ging live op 15 december. Algemene informatie is te vinden op www.woneninpurmerend.nl/tijdelijkewoningen

Er is voor het verloten van de woningen gekozen om de aanmeldingen voor de Kanaaldijk te laten vervallen, zodat we zeker weten dat iedereen die zich heeft aangemeld ook nog steeds interesse heeft. Wel krijgen al deze mensen een bericht dat er een nieuwe inschrijving mogelijk is. De aanmeldingstermijn is tot en met 15 januari 2021.

Oplevering

In het eerste kwartaal van 2021 worden de woningen opgeleverd. In de Etserstraat komen 28 studio's, in het Karekietpark 34 en 10 met een slaapkamer. In totaal gaat het om 72 woningen.

Verzetslaan

Aan de Verzetslaan komen nog eens 108 tijdelijke woningen. Hiervoor zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart en wordt er gewerkt aan de omgevingsvergunning.