Het bestuur van de Sportraad Purmerend.
Het bestuur van de Sportraad Purmerend.

Een jaar om heel snel te vergeten

Nog twee weken en ook 2021 behoort tot het verleden. Laten wij dit jaar maar snel vergeten. Door COVID-19 zijn helaas veel mensen overleden en hebben velen, al dan niet langdurig, ernstige ziekteverschijnselen ondervonden. Ook het normale leven heeft door alle opgelegde beperkingen en verplichtingen voor ons allemaal een andere invulling gekregen dan gewenst was.

Column van de Sportraad Purmerend

De sport is voor de tweede keer op slot gegaan en veel verenigingen komen financieel zo langzamerhand in de problemen. Momenteel alleen maar gesloten sportkantines, dus geen inkomsten. Aan veerkracht ontbreekt het gelukkig niet, diverse verenigingen zijn druk in de weer om met allerlei acties geld in te zamelen.

Ook vanuit de overheid is verenigingen de helpende hand toegestoken. Ondanks de goede bedoelingen is het waarschijnlijk niet voor iedere vereniging goed genoeg. Door de huidige stand van zaken ziet het er ook voor de komende maanden nog niet positief uit. Afwachten maar of de verenigingen dit allemaal kunnen opvangen!

Los van de financiƫle klap betreuren wij ook de sociale gevolgen. Het doet pijn dat onze sporters en al die vrijwilligers niet meer elkaar gewoon kunnen ontmoeten. Ook wij kijken uit naar de dag dat de velden en zalen weer gevuld zijn en dat wij terug kunnen naar het oude normaal. Juist in deze tijd is sporten zo belangrijk. In Purmerend en Beemster hebben wij zelfs op sportgebied nog een tandje bij te zetten. De sport- en beweegdeelname in Purmerend ligt op basis van het aantal inwoners dat voldoet aan de beweegrichtlijnen iets lager dan het landelijke gemiddelde. Voor de sportaanbieders is er dus na het corona-tijdperk werk aan de winkel. Maar laten wij ons eerst maar even richten op het verdrijven van het vervelende virus zodat wij het komend jaar allemaal weer volop kunnen sporten en weer kunnen genieten van grote sportevenementen zoals het EK Voetbal en de Olympische Spelen.

Om dichter bij huis te blijven, straks op de Koemarkt en in de Beemster weer genieten van harddraverijen, steenwerpen en jeu de boules! En als alles meezit in augustus een groot zwemfestijn in het Noordhollands Kanaal! Afwachten maar.

De Sportraad wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig, sportief maar vooral een gezond 2021.

Bewegen binnen de sport

Sportraad Purmerend

www.sportraadpurmerend.nl