Afbeelding
Anneke Jonker ontvangt van Bart Tishauser de fraaie sculptuur. (Foto: Han Giskes)

Dubbel feest voor Anneke Jonker

MIDDENBEEMSTER – Het was dubbel feest voor Anneke Jonker op 16 december. Haar Drogisterij Jonker in Middenbeemster bestond die dag precies 50 jaar, iets waar haar familie en medewerkers met ballonnen een feestelijk tintje aan hadden gegeven. In de ochtend echter stond ook opeens tot haar grote verrassing Bart Tishauser, voorzitter van de Beemster Ondernemers, op de stoep die haar te midden van het bestuur, wethouder Jos Dings, pers en familie meedeelde dat zij was uitverkozen tot Beemster Ondernemer van 2020.

De verraste en zichtbaar ontroerde Anneke was totaal overdonderd. En de stoep voor haar winkel bleek uitermate geschikt voor een officieel momentje, nu een gewone feestelijke uitreiking niet mogelijk is. Onder de zojuist opgehangen vlaggen van Ondernemer van het Jaar legde Bart Tishauser uit waarom Beemster Ondernemers tot deze keuze was gekomen en nam ze felicitaties en bloemen in ontvangst, ook van de aanwezige wethouder Jos Dings. Bart Tishauser: “Voor de Ondernemer van het jaar kijken we altijd welke ondernemer zich op een bepaalde manier heeft gemanifesteerd, of innovatief is geweest of iets speciaals heeft gedaan. Dat is in coronatijd sowieso lastig. Deze tijd ligt de focus op lokaal en daar is Anneke de verpersoonlijking van. Het is heel bijzonder dat ze hier al vijftig jaar zit en zo’n centrale functie in het dorp inneemt. Ze is een begrip in Middenbeemster, dat is fantastisch.”


Na de uitreiking van de fraaie sculptuur die hoort bij de uitverkiezing volgen er nog vele fotomomenten en bloemen. Anneke kan de belangstelling nog steeds amper geloven. "Ik ben zo verrast”, zegt ze. "Dit had ik totaal niet verwacht. Ik vond het al feest dat de winkel 50 jaar bestaat.” En de 70-jarige is nog lang niet van plan om te stoppen. "Ik vind het nog steeds leuk, en zolang dat zo is ga ik door!”

Afbeelding