De plek van het project.
De plek van het project. ((Foto: aangeleverd))

89 sociale huurwoningen in Pont Neuf

PURMEREND - Woensdag is het startschot gegeven voor de bouw van Pont Neuf, een appartementencomplex in Purmerend met 89 sociale huurwoningen voor merendeels 1- en 2-persoonshuishoudens. Het gebouw komt te staan in Kop West, nieuwbouwlocatie vlakbij het historisch centrum van de stad. Een gevarieerd aanbod van 850 woningen is hier gepland, waarvan 200 in de sociale huur.

Vanwege de coronamaatregelen was sprake van een ‘virtuele aftrap’. Opdrachtgever Birgitte de Maar (bestuurder woningcorporatie Rochdale), Thijs Kroese (wethouder Wonen Purmerend) en Camiel Honselaar (directeur van aannemer HSB Bouw) zijn blij met de ontwikkeling.

Aantrekkelijk

Pont Neuf is een aantrekkelijk gebouw, van vijf en acht bouwlagen (inclusief parkeerlaag), met 9 tot 16 woningen per laag. Er komen 89 woningen in, met een gemiddelde grootte van circa 45 m2 GBO (gebruikersoppervlak). Voor Purmerendse begrippen is dat relatief klein. Met name voor 1- en 2-persooonshuishoudens zijn de woningen een welkome aanvulling op de woningvoorraad van de stad. Pont Neuf zal naar verwachting eind 2022 worden opgeleverd. De appartementen zullen worden aangeboden via Woningnet.


De gemeente Purmerend en de woningcorporaties die actief zijn in Purmerend werken gezamenlijk aan de enorme opgave om het aantal betaalbare (sociale) huurwoningen meer in lijn te brengen met de vraag. De ontwikkeling van Pont Neuf vormt een mooie toevoeging aan dit sleutelgebied van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).