In Purmerend is weken geleden de eerste 'drive-in' geopend.
In Purmerend is weken geleden de eerste 'drive-in' geopend. (Foto: Han Giskes)

Na Purmerend nu ook op corona testen in Zaandam

REGIO - Afgelopen maandag openden burgemeester Jan Hamming en Ferdinand Strijdthagen, directeur Publieke Gezondheid, de tweede Coronatest ‘drive in’ in de regio Zaanstreek-Waterland. De locatie is gelegen op de parkeerplaats aan de Ronde Tocht 11 in Zaandam.

Praktisch

De GGD ontving reacties dat de reistijd vanuit de Zaanstreek naar de teststraat in Purmerend tot praktische problemen leidde. Met de opening van de testfaciliteit in de Zaanstreek ondervangt de GGD deze problemen. Bovendien ontstaat er hierdoor een ruimer aanbod aan mogelijkheden voor een testafspraak. In Purmerend kan de inwoner uit de regio in de ochtend terecht, in Zaandam in de middag.

De GGD neemt, net als bij de teststraat in Purmerend, allerlei voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming. Iedereen met milde klachten die duiden op het coronavirus, kan bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Dit nummer is 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Klachten die passen bij COVID-19 zijn: hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Zijn er geen klachten dan heeft het geen zin om zich te laten testen.