Inloophuis WIJ-allemaal deelt cadeautasjes uit aan alle vrijwilligers.
Inloophuis WIJ-allemaal deelt cadeautasjes uit aan alle vrijwilligers. (Foto: M. Korver)

Wij Love You (vrijwilligers) Drive Thru

PURMEREND - Elk jaar organiseert inloophuis WIJ-allemaal een vrijwilligersbarbecue om alle vrijwilligers te bedanken voor hun geweldige inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar zijn de mogelijkheden beperkt, maar niets is onmogelijk.

"Zonder de vrijwilligers heeft het inloophuis geen bestaansrecht, het is hartverwarmend te zien hoe zij er ook in deze bijzondere tijd waren voor onze gasten. Maar ook voor elkaar. Een groot compliment voor het vrijwilligersteam"' aldus Wendy Kok, hoofd-coördinator bij WIJ-allemaal. "Vrijwilliger zijn bij het inloophuis is niet vrijblijvend en er wordt op elkaar gerekend. Om er te zijn voor onze bezoekers moet er onderling vertrouwen zijn en moeten vrijwilligers zich veilig voelen bij elkaar, dan pas kunnen zij er voor onze gasten zijn. Als vrijwilliger geef je, maar krijg je ook een hoop terug. Ik ben onwijs trots op dit mooie vrijwilligersteam. Aan het einde van elke dag loop ik met een goed gevoel weer bij het inloophuis naar buiten. Dit werk geeft veel voldoening, daar doe je het voor."

Wendy Kok heeft samen met coördinator Werkgroep Evenementen Chantal Estourgie bedacht om dit jaar een heuse 'WIJ Love You Drive Thru' te organiseren om de vrijwilligers te bedanken voor het inzet.

Je hoeft het niet alleen te doen, de slogan van inloophuis WIJ-allemaal, geldt niet alleen voor de gasten, maar ook zeker voor alle vrijwilligers. Er staan 72 vaste vrijwilligers en 16 gastvrouwen, wekelijks of maandelijks klaar om alle gasten bij inloophuis WIJ-allemaal weer in hun kracht te laten staan.

Dit kan door middel van een individueel gesprek met één van de professionele vrijwilligers voor bijvoorbeeld rouwverwerking, of advies van de oncologische verpleegkundige. Maar ook op het gebied van creativiteit en ontspanning heeft het inloophuis een hoop te bieden.

Naast het vaste vrijwilligersteam kan het inloophuis ook rekenen op vrijwilligers die zich inzetten bij evenementen zoals de zomerfair, modeshow of verwendag.

Ondanks dat vele horecaondernemingen zelf misschien een kleine crisis hebben opgelopen de afgelopen maanden, zijn er toch weer een hoop lokale horecaondernemingen bereid geweest om mee te werken aan het prachtige borrelpakket dat WIJ-allemaal vandaag tijdens de 'Wij Love You Drive Thru' aan de vrijwilligers aanbiedt. In het borrelpakket zit onder andere een tegoedbon voor een ijsje bij Multi ijs en heeft Het Hoedje van de Koningin een tegoedbon toegevoegd voor een kopje koffie met gebak.

Inloophuis WIJ-allemaal wil de Waterlandse Uitdaging bedanken voor het meedenken en contact leggen tussen ondernemers en bedankt de sponsoren die aan het borrelpakket een bijdrage hebben geleverd. Kriti, Spijkerman, Bonte Koe, Brasa, Hoedje van de Koninging, Multi ijs, Beemster Kaas en Waterlandse uitdaging, bedankt!

Met dit mooie weer kwamen alle vrijwilligers op de fiets om hun tasje op te halen.
Vrijwilliger Nel haalt ook haar tasje op bij inloophuis WIJ-allemaal.