De laptoptassen worden uitgereikt. V.l.n.r. Erika Hes, Agnes Bak, Marian de Boer, Annemiek Donkersloot en Ria Buitenweg.
De laptoptassen worden uitgereikt. V.l.n.r. Erika Hes, Agnes Bak, Marian de Boer, Annemiek Donkersloot en Ria Buitenweg. (Foto: Els Broers)

Rabobank deelt laptoptassen uit via match Waterlandse Uitdaging

PURMEREND - Eindelijk was het dan zo ver. De laptoptassen die Rabobank Waterland en Omstreken beschikbaar had gesteld voor verenigingen en stichtingen konden afgelopen woensdag worden opgehaald. Erika Hes van de Rabobank had de Waterlandse Uitdaging ingeschakeld met het aanbod van twintig laptoptassen. Ze mochten worden verdeeld onder organisaties die ze goed kunnen gebruiken. De match was al een aantal maanden geleden gemaakt met de Historische Vereniging Purmerend, Computer Vereniging Waterland, Bag of Love en ICT vanaf Morgen. Het uitdelen van de tassen liep wat vertraging op door de Coronacrisis, maar nu de deuren van de Rabobank weer open zijn konden de partijen worden uitgenodigd om de tassen in ontvangst te nemen in het kantoor aan de de Wielingenstraat.

Bedrijven vinden het leuk om iets te doen voor lokale clubs en via ons is die weg dan makkelijk te vinden


Ria Buitenweg, voorzitter van de Computer Vereniging Purmerend, is erg blij met dit gebaar. De vereniging helpt met name senioren hun weg te vinden in computers en online. "We hebben een clubcomputer die we gebruiken bij onze presentaties, maar die kunnen we alleen verpakken in een sleeve. Daar kun je niet je stekkers en kabels in kwijt, dus een laptoptas is is veel handiger. Ze zijn vrij prijzig, dus hier zijn we heel blij mee."'


Marian de Boer kwam voor de Vereniging Historisch Purmerend de laptoptassen in ontvangst nemen. "We hebben verschillende werkgroepen actief binnen de vereniging, die allemaal een laptop gebruiken, dus deze tassen komen erg goed uit."

Bag of love

Een aantal tassen was bestemd voor Annemiek Donkersloot, eigenaresse van modezaak Ladies Fortune en oprichter van de stichting Bag of Love. Deze stichting deelt elk jaar goed gevulde verrassingstassen uit aan met name alleenstaande moeders die het moeilijk hebben. "Deze tassen gaan wij in het najaar weer vullen met leuke en handige spullen en in december weer uitdelen. We begonnen vijf jaar geleden met 50 tassen, afgelopen jaar verspreidden we er 200. Het is geweldig wat mensen hiervoor aanleveren en de hulp die we krijgen."

"Wij hadden de tassen over, dus hoe mooi is het wanneer ze een tweede bestemming krijgen", geeft Erika Hes, Adviseur Coƶperatie en Communicatie bij de Rabobank aan. "Ik heb daar Agnes voor opgezocht omdat de Waterlandse Uitdaging alle verenigingen en stichtingen kent en een goede match kon maken hiervoor."

Verbinder

Agnes Bak van de De Waterlandse Uitdaging zag het allemaal tevreden aan. Deze stichting verbindt het bedrijfsleven aan verenigingen en stichtingen. Deze organisaties kunnen vaak de hulp van bedrijven goed gebruiken omdat ze een beperkte begroting hebben. "Bedrijven vinden het leuk om iets te doen voor lokale clubs en via ons is die weg dan makkelijk te vinden."

Belangrijke partner

"Rabobank Waterland is al sinds de oprichting van de Waterlandse Uitdaging (en ver daarvoor) een belangrijke maatschappelijke betrokken partner voor organisaties uit Groot Waterland", aldus Agnes.

Tevreden

Na de uitreiking was het nog een poosje napraten over de mooie initiatieven van de verschillende verenigingen en stichtingen waarna iedereen tevreden huiswaarts kon.