Heleen kwam er tijdens het wandelen achter dat ze veel overeenkomsten heeft met de dame die ze bezoekt.
Heleen kwam er tijdens het wandelen achter dat ze veel overeenkomsten heeft met de dame die ze bezoekt. (Foto: aangeleverd)

Heleen is al tien jaar vrijwilliger bij RSWP: Zorgen stroomt door haar aderen

PURMEREND - Jarenlang werkte Heleen in een ziekenhuis. Zorg voor de medemens stroomt door haar aderen. Nog altijd houdt dat niet op. Heleen meldde zich als vrijwilliger bij RSWP (Wonen Plus). Inmiddels hoort zij al zo’n tien jaar tot de harde kern van vrijwilligers die wekelijks een bezoekje brengen aan abonnees van RSWP. Vaak zijn het alleenstaande ouderen die een bezoekje meer dan waarderen.

Sinds begin van dit jaar bezoekt ze een dame met een achtergrond uit dezelfde streek. Ze bleken veel gemeen te hebben en kregen een goede band. Tijdens de crisis bleef Heleen de wekelijkse boodschappen doen voor haar en meerdere RSWP abonnees, en ze blij te maken met kleine gebaren. En voor RSWP is het fantastisch om te mogen rekenen op vrijwilligers als Heleen. Samen werken we aan het creëren van hele mooie en dierbare momenten.

Ook zin en tijd om bij iemand in jouw omgeving op bezoek te gaan? Je kunt iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur bellen naar het servicepunt van RSWP (WonenPlus) 0299 426364 en vragen naar een consulent.




Net als in vele andere gevallen gooide ook nu de coronacrisis roet in het eten. De wekelijkse wandelingetjes en gesprekjes werden abrupt afgebroken.


Beiden herkennen de verhalen uit hun jeugd. Al wandelend kwamen zij erachter dat zij nog veel meer met elkaar gemeen hebben. Niet alleen hun achtergrond, maar ook hun belangstelling en hobby’s vertonen overeenkomsten.

Iedereen blij.


En tijdens dat boodschappen doen kocht ze frambozenstruikje voor niet te veel geld. Ze wist bijna zeker dat de dame zo’n struikje zeer zou waarderen. Haar vermoedens werden bevestigd. Toen Heleen na het opheffen van de strengste maatregelen weer bij de dame op bezoek ging, trof zij een enthousiaste RSWP abonnee aan. Het frambozenstruikje had prachtige bloesem gedragen en die waren inmiddels uitgegroeid tot veelbelovende de frambozen.