Een van de plaatsen waar volgens de Fietsersbond gekozen is voor een prima oplossing.
Een van de plaatsen waar volgens de Fietsersbond gekozen is voor een prima oplossing. (Foto: aangeleverd)

Hoogwaardige fietsenrekken in centrum

PURMEREND - John Rikveld, voorzitter van de Fietsersbond afdeling Waterland, reageert op het artikel 'Onooglijke fietsenrekken in de binnenstad', op 29 juni geplaatst in het Purmerends Nieuwsblad.

Er is veel geld gestoken in het plaatsen van fietsenrekken

"De teneur van het stukje is alsof het met de fietsenrekken in het centrum slecht gesteld is. Het tegendeel is echter waar. De laatste jaren heeft de gemeente Purmerend veel geld gestoken in het plaatsen van fietsenrekken. De mogelijkheid om je fiets neer te zetten is enorm uitgebreid met hoogwaardige rekken. In de Plantsoenstraat is er een gratis bewaakte fietsenstalling bijgekomen en deze is twee jaar geleden geheel gerenoveerd", aldus voorzitter John Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland.

Wanneer je een rondje langs het centrum maakt zul je zien dat rekken nagenoeg niet meer tegen etalageruiten aan staan en er voldoende ruimte is gelaten voor voetgangers. Uit de de door de gemeente gehouden omnibus enquète uit 2019 blijkt dat 92% van de fietsers naar het centrum tevreden is met de bereikbaarheid en de mogelijkheid om de fiets te stallen. Op de website van de Fietsersbond (waterland.fietsersbond.nl) zijn meer foto’s van fietsenrekken in het centrum te zien.