Op het dak van de sportaccommodatie komen liefst 1500 zonnepanelen.
Op het dak van de sportaccommodatie komen liefst 1500 zonnepanelen. (Foto: aangeleverd)

Dak De Beuk komt vol te liggen met liefst 1500 zonnepanelen

PURMEREND - Energiecoöperatie Zon op Purmerend, sportorganisatie Spurd, gemeente Purmerend en de provincie Noord-Holland hebben de handen ineengeslagen voor het realiseren van zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak van De Beuk. Het gaat om 600 panelen door leden van energiecoöperatie Zon op Purmerend en 900 door Spurd. Het is de bedoeling dat de panelen dit jaar worden geplaatst. Er liggen nu al bijna tweehonderd zonnepanelen op het dak van De Beuk. Spurd en Zon op Purmerend investeren ook in deze tijd graag in duurzame energieopwekking.

Energiecoöperatie Zon op Purmerend zoekt belangstellenden voor investeringen in zonnepanelen op daken in Purmerend. Projectleider Gertjan van Keulen: "Op https://www.zonoppurmerend.nl/ik-schrijf-me-in/ staat informatie over onze projecten en is er een formulier om je aan te melden als belangstellende."

Directeur Jancor de Boer ziet veel kansen voor verduurzaming van sportzalen in gebruik bij Spurd: "De gebouwen zijn van de gemeente, maar voor ons als exploitant is duurzame energieopwekking ook in deze tijd belangrijk. In een gezonde sportomgeving past duurzaamheid. Daar gaan we de komende jaren veel meer op inzetten. Nu zonnepanelen op De Beuk, daarna zonnepanelen op het Leeghwaterbad. Uiteindelijk streven we naar zo duurzaam mogelijke accommodaties."



Paul van Meekeren: