Extra beveiligers bij het Strandpaviljoen. (Foto: Pexels)
Extra beveiligers bij het Strandpaviljoen. (Foto: Pexels)

Extra beveiligers Vooroever

MEDEMBLIK - Door het hete weer heeft de gemeente Medemblik sinds 6 augustus twee beveiligers bij het Strandpaviljoen geplaatst. De gemeente wil zo de toestroom van teveel mensen naar het Vooroeverstrand controleren, en waar nodig maatregelen nemen.

Woordvoerster Yolanda van Helmond van de gemeente Medemblik: "De beveiligers zijn van tien tot zes uur 's avonds aanwezig. Zij wijzen mensen op het bewaren van de anderhalve meter afstand en houden in de gaten of het niet te druk wordt en de anderhalve meter nog wel mogelijk is.

Ook zullen ons boa's regelmatig de situatie in de gaten houden."

Vermijd drukke locaties

Als het parkeerterrein vol is en het te druk wordt op het strand zullen de beveiligers vragen mensen te vertrekken. Als het nodig is sluit de gemeente Medemblik de toegang richting het strand. Van Helmond: "Een deel van de toegangsweg is afgehekt om doorgang en bereikbaarheid van hulpdiensten te garanderen. Aan he begin van de opgang richting het strand is een digitaal bord geplaatst om bezoekers eraan te herinneren de anderhalve meter in acht te houden.

Via sociale media roepen we de inwoners op zelf verantwoordelijkheid te nemen en drukke locaties te vermijden." Bron: Medemblik Actueel.