Rotan gaat goed samen met groen. (Foto: Pexels)
Rotan gaat goed samen met groen. (Foto: Pexels)

Rotan in interieur

Rotan doet het dit jaar goed. Het materiaal is neutraal van kleur en staat daarom in zo'n beetje ieder interieur. Rotan is bovendien duurzaam en ook dat past bij deze tijd. Rotan is een harde soort liaan die groeit in het tropisch regenwoud. Het heeft veel weg van bamboe; het is net zo flexibel, maar rotan donkerder en massiever. Door zijn stevigheid is rotan perfect om meubels van te maken. Rotan blijft lang goed.













: hip en happening

REGIO - Rotan doet het dit jaar goed. Het materiaal is neutraal van kleur en staat daarom in zo'n beetje ieder interieur. Rotan is bovendien duurzaam en ook dat past bij deze tijd.

Hip en levendig

Riet is eigenlijk een heel breekbaar materiaal dat niet geschikt is voor meubels omdat het binnen de kortste keren breekt. Rotan daarentegen is een harde soort liaan die groeit in het tropisch regenwoud. Het heeft veel weg van bamboe; het is net zo flexibel. Het verschil is dat bamboe hol en licht is en rotan donkerder en massiever.

Lang goed

Door zijn stevigheid is rotan perfect om meubels van te maken. Rotan blijft lang goed.

Rotan is wel wat gevoeliger voor de zon. Het kan snel uitdrogen en daardoor breken. Deze meubels op een beschutte plek neerzetten is een goed idee.

Vanwege het neutrale materiaal past bamboe in ieder interieur. Je kunt het combineren met neutrale kleuren, zwart of wit. Maar het staat ook stoer met een fel kleurtje of een hip behangetje.

Zomerse sfeer

Lampen van rotan zijn populair. Het geeft een relaxte zomerse sfeer. Tuinmeubelen van rotan geven een speelse jungle vibe aan je tuin of balkon. Rotan combineert prachtig met een levendige kleur als groen. Rotan zien we ook weer vaker terug in kasten of manden.

Bron: roomed.nl.