Extra’s voor gezinnen met laag inkomen

MEDEMBLIK - Ouders maken vaak veel kosten voor hun kinderen. Wie een laag inkomen heeft, kan kinderen soms niet geven wat ze nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, schoolspullen, uitjes, kleding of het behalen van een zwemdiploma.

Er zijn vele mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Voor kinderen tot 18 jaar is er geld om de ouderbijdrage, schoolreisjes en uitjes of bijles te betalen. Schoolgaande kinderen worden geholpen bij het kopen van een computer of laptop, een fiets, schoolspullen of een bureau. Ook is er geld voor muziekles, een sport lidmaatschap, het behalen van een zwemdiploma en bijdrage om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop.


Verder zijn er organisaties die helpen de financiële administratie weer onder controle te krijgen. Ook denken zij mee bij het vinden van oplossingen, wijzen de weg naar professionele hulp en kijken wie recht heeft op financiële hulp. Snel overzicht krijgen over administratie en geld.

Daarnaast zijn er organisaties die praktische hulp bieden, zoals de kleding- of voedselbank.

Aarzel niet om een beroep op de kindregelingen te doen Kijk op www.medemblik.nl/kindregelingen. De flyer is in het Nederlands, Pools, Arabisch en Tigrinya en te verkrijgen op het gemeentehuis in Wognum en op basisscholen en kinderopvanglocaties. Meer informatie, bel de gemeente Medemblik, 0229-850000 en kies Optie 1: Zorg & Welzijn.